WhatsApp: SCANDAL URIAS cu Facebook si AVEREA Pierduta

WhatsApp este in mijlocul unui nou scandal urias cu Facebook, povesti din interiorul celor doua companii dezvaluind cat de mare este problema intre ele.

WhatsApp SCANDAL Facebook AVEREA Pierduta

WhatsApp a fost cumparata de catre compania Facebook in cursul anului 2014 pentru o suma uriasa, iar co-fondatorii companiei au devenit parte a gigantului american, insa viata lor in cadrul companiei nu a fost chiar atat de grozava. Conform unor informatii care au aparut dupa ce ambii co-fondatori au decis sa paraseasca WhatsApp, un scandal foarte vechi a fost facut public pentru a demonstra ca lucrurile nu erau chiar atat de bune in cadrul companiei.

WhatsApp a fost cumparata ca fiind cea mai populara aplicatie de mesagerie de pe planeta, insa dupa achizitie au inceput certurile serioase intre angajatii celor doua companii, ele avand la baza motive aparent puerile. Mai exact, managerii WhatsApp si Facebook au inceput sa se certe din cauza design-ului bailor, a marimii birourilor de la care lucrau oamenii, sau chiar din cauza scaunelor pe care acestia trebuiau sa stea zilnic pentru a lucra.

WhatsApp: SCANDAL URIAS cu Facebook si AVEREA Pierduta

WhatsApp a fost o aplicatie cu potential urias, insa cand cei de la Facebook au inceput sa-i forteze pe cei de la WhatsApp sa implementeze reclame si sa transfere datele utilizatorilor, conflictul a escaladat. Mai exact, ambii co-fondatori ai companiei WhatsApp au decis sa o paraseasca, renuntand astfel si la actiuni in valoare de 1.3 miliarde de dolari, acestea urmand a le fi acordate daca ei ar fi ramas o anumita perioada de timp in cadrul companiei.

“WhatsApp co-founders Brian Acton and Jan Koum gave up $900 million and $400 million, respectively, by leaving Facebook before they were eligible for stock awards. Petty clashes between WhatsApp and Facebook over chairs, bathroom designs and desk sizes eventually escalated.”

WhatsApp a fost practic sursa unui scandal urias intre cele doua companii, iar din moment ce co-fondatorii au decis sa renunte la 1.3 miliarde de dolari doar pentru a parasi compania, este destul de clar ca problemele au fost foarte mari. Avand in vedere ca ambii co-fondatori ai companiei WhatsApp au decis sa renunte la lupta cu Facebook, este de asteptat ca de acum incolo as vedem primele reclame in platforma, si datele sa fie transferate mai usor.