Google Maps in Romania: Imagini cu o Rezervatie Naturala IMPORTANTA

Google Maps pentru Romania va avea imagini cu o rezervatie naturala extrem de importanta, compania Google anuntand planurile pentru utilizatorii din tara.

Google Maps Romania Imagini Rezervatie Naturala 349887

Google Maps a avut anuntat la inceputul acestei luni faptul ca urmeaza sa treaca printr-o actualizare masiva a hartilor care sunt disponibile pentru Romania, masinile Street View revenind in tara noastra inca de acum cateva saptamani. Pe parcursul verii masinile Street View vor cutreiera Romania pentru a inregistra imagini care vor fi oferite in cadrul Google Maps, iar printre ele vo regasi si o importanta rezervatie naturala, Delta Dunarii.

Google Maps urmeaza sa inregistreze in premiera imagini din Delta Dunarii pentru utilizatorii care folosesc Street View, iar oricine de pe planeta va putea vedea frumusetile care ii asteapta intr-o rezervatie ce face parte si din patrimoniul UNESCO. Google Maps va avea imagini din anumite zone ale Deltei Dunarii, insa deocamdata nu se stie pe ce traseu vor circula masinile, dar probabil vor exista actualizari si pentru asta in viitorul apropiat.

Google Maps in Romania: Imagini cu o Rezervatie Naturala IMPORTANTA

Google Maps are aceste proiect derulat in Romania in parteneriat cu WWF, World Wide Fund for Nature, iar mai jos aveti un extras dintr-un comunicat de presa pe care organizatia l-a trimis in legatura cu acest proiect foarte important. Vorbim despre o importanta foarte ridicata acordata Romaniei multumita acestei initiative in care este implicata compania Google, iar asta va face Delta Dunarii mai usor de descoperit prin Google Maps, lucru care va atrage si noi vizitatori.

„Trăim într-o lume a tehnologiei, o lume a conexiunilor şi hashtagurilor, dar, în acelaşi timp, când vine vorba de mediul înconjurător, este greu să înţelegem de ce contează natura pentru noi, zi de zi. Delta Dunării este un hotspot de biodiversitate, un termen complicat la prima vedere, dar familiar, când este analizat mai atent. Născut din sintagma „diversitate biologică”, termenul se referă la varietatea vieţii pe Pământ, în toate formele ei şi cu toate interacţiunile sale. Varietate genetică, nenumărate specii, comunităţi, ecosisteme – ca Delta Dunării – unde viaţa interferează cu mediul fizic. Aceste numeroase interacţiuni au făcut Pământul prielnic vieţii omeneşti. Tot ce vedem în jurul nostru, de la păduri, delte, râuri, toate ecosistemele care ne oferă resurse pentru traiul nostru, toate acestea înseamnă, de fapt, biodiversitate. Faptul că avem aer respirabil şi apă potabilă, hrană şi spaţii de recreere, se datorează biodiversităţii.”

Google Maps urmeaza sa aiba imaginile inregistrate de catre masinile Street View in cursul verii atat prin Delta Dunarii, cat si prin restul tarii, insa ele urmeaza sa fie procesate si sa fie disponibile abia in toamna. Asta inseamna ca abia atunci oricine va putea vedea Delta Dunarii si prin Google Maps, daca restul imaginilor de calitate mai inalta nu vor fi suficiente, insa noutatea este ca vor putea fi vazute regiuni mai intinse, inclusiv calitatea drumurilor.