Huawei: INTERDICTIE Importanta a unui Guvern Puternic

Huawei este aproape de a avea impusa impotriva sa o interdictie importanta a unui guvern puternic, chinezii pierzand increderea unei tari importante.

Huawei INTERDICTIE Importanta Guvern Puternic 349890

Huawei este foarte aproape de a avea o interdictie cu repercursiuni majore impusa impotriva sa, compania chinezeasca luptandu-se de cateva luni pentru a impiedica luarea unei masuri atat de radicale. Mai exact, guvernul Australiei intentioneaza sa ii interzica in curand companiei chinezesti Huawei sa furnizeze echipamente pentru construirea retelelor 5G in tara, asta dupa ce in Parlamentul australiat exista dezbateri extinse pe aceasta tema de ceva vreme.

Huawei este vazuta de catre australieni ca o marioneta a guvernului chinez, de care ar fi controlata, si la care ar ajunge informatii care ar fi preluate prin monitorizarea infrastructurii de telefonie mobila din tara. Huawei a fost si in trecut tinta unor interdictii ale guvernului pentru a furniza echipamente pentru retele de telefonie construite la nivel national, insa nu pentru toate domeniile, chinezii furnizand echipamente pentru o parte din infrastructura actuala a operatorilor telecom.

Huawei: INTERDICTIE Importanta a unui Guvern Puternic

Huawei se lupta de ceva vreme cu guvernul SUA pentru a demonstra ca nu este un pericol pentru securitatea nationala a tarii, insa pana acum agentiile guvernamentale FBI, CIA, si NSA, au avut grija ca de la Casa Alba sa nu vina semnale bune. Problemele cu credibilitatea pe care Huawei le are in SUA afecteaza compania si in alte zone, cum ar fi Australia, insa e posibil ca si alte tari importante sa interzica folosirea echipamentelor chinezilor in retelele de telefonie.

“The government’s rumoured banning of Huawei’s involvement in the development and deployment of the nation’s 5G infrastructure, even as a third party, may sound like paranoia to the layperson, but this concern over Huawei is not new. One key concern behind these bans is that the Chinese-made technology could potentially contain backdoors which weaken other nations’ ability to hold onto confidential information.”

Huawei a ajuns in punctul in care nu prea mai are cum sa demonstreze ca nu reprezinta un pericol pentru securitatea nationala a tarilor, iar asta desi echipamentele sale sunt folosite de catre multi operatori telecom. Va fi interesant de vazut ce se va intampla in viitor si cate tari vor decide sa mai interzica folosirea echipamentelor Huawei pentru retele de telefonie mobila, insa in momentul de fata lucrurile nu se prezinta prea bine pentru chinezi.