Huawei: Vestea foarte PROASTA pentru Mate 20

Huawei este in centrul unei vesti foarte proaste pentru fanii companiei care asteapta lansarea Mate 20 in toamna acestui an, chinezii avand probleme cu o schimbare majora.

Huawei Vestea PROASTA Mate 20

Huawei pregateste pentru toamna acestui an lansarea unei noi serii de telefoane premium, aceasta urmand a avea denumirea Mate 20, iar in baza istoriei companiei coreene, sunt asteptate trei noi modele de telefoane. Huawei vrea sa isi atinga obiectivul de 200 de milioane de telefoane vandute in 2018, iar pentru a face asta va integra un nou chip Kirin 980 in noua sa serie de telefoane, acesta urmand a oferi performante superioare celui actual.

Huawei avea anuntata si o alta schimbare importanta pentru acest chip Kirin 980, chinezii fiind in centrul unor zvonuri conform carora urmeaza sa integreze o placa video de productie proprie in acest nou chip. Ei bine, in ciuda faptului ca zvonurile pareau sa vina de la surse din interiorul companiei Huawei, iata ca realitatea este complet diferita, iar pentru seria Mate 20 chinezii nu vor utiliza o placa video proprie, ci tot ceva de la partenerii lor traditionali.

Huawei: Vestea foarte PROASTA pentru Mate 20

Huawei urmeaza sa foloseasca in seria Mate 20 o placa video Mali, la fel ca in modelele lansate in anii anteriori, acestea fiind inferioare celor PowerVR pe care compania Apple le integreaza in iPhone si iPad de cativa ani. Huawei dezvolta o placa video pentru smartphone-uri si tablete de ceva timp, insa se pare ca ea nu ar fi suficient de bine pregatita pentru a fi oferita impreuna cu seria Mate 20, altfel cu siguranta ar fi fost integrata de catre chinezi.

Huawei ar fi putut avea sansa de a ajunge din urma compania Apple in ceea ce priveste performantele pe care le ofera pentru telefoanele iPhone si tabletele iPad, insa deocamdata nu are tehnologie suficient de buna. Chiar daca Huawei nu va integra o placa video proprie in telefoanele pe care urmeaza sa le lanseze in cursul acestui an, nu este exclus ca in urmatorii ani sa vedem o solutie proprie a chinezilor pentru a incerca sa-si ajunga din urma competitorii.