iPhone: Cum Alege Automat iOS Reteaua Wi-Fi la care te Conecteaza

iOS alege in mod automat la care retele Wi-Fi sa conecteze iPhone si iPad, iar compania Apple a explicat cum functioneaza acest intreg proces.

iPhone Alege Automat iOS Reteaua Wi-Fi Conecteaza

Apple a implementat in iOS pentru iPhone si iPad un sistem care decide in mod automat la care retea Wi-Fi sa ne conecteze, in cazul in care sunt mai multe retele disponibile in preajma noastra. Vorbim aici despre retele Wi-Fi la care ne-am mai conectat in trecut, nu la retele la care nu ne-am mai conectat vreodata, iar daca v-ati intrebat cum functioneaza totul, ei bine e destul de simplu.

iOS nu functioneaza la fel ca macOS, care se conecteaza la ultima retea Wi-Fi folosita, compania Apple fiind constienta de faptul ca in cazul terminalelor mobile lucrurile sunt diferite. Aceeasi functionalitate este gandita inclusiv pentru tabletele iPad, asa ca tot ceea ce vedeti mai jos pentru iPhone este valabil inclusiv pentru tabletele celor din Cupertino.

iPhone: Cum Alege Automat iOS Reteaua Wi-Fi la care te Conecteaza

iPhone Alege Automat iOS Reteaua Wi-Fi Conecteaza 1

Iata cum alege in mod automat iOS reteaua Wi-Fi la care sa conecteze iPhone si iPad :

  1. Reteaua Wi-Fi Favorita – adica acea retea Wi-Fi pe care o folosim cel mai des, iar aici pot fi mai multe, in functie de locatia de utilizare, fie ca este vorba despre cea de acasa, sau cea de la serviciu/scoala.
  2. Reteaua Wi-Fi privata pe care am accesat-o recent: Daca reteaua favorita nu este disponibila, atunci, iOS va incerca sa acceseze cea mai recenta retea Wi-Fi privata la care ne-am mai conectat in trecut.
  3. O retea Wi-Fi privata: Aici vorbim despre o retea Wi-Fi privata pe care am mai accesat-o intr-un moment in trecut, si care este disponibila in zona noastra.
  4. O retea publica : aici includem orice fel de retea Wi-Fi publica la care ne-am mai conectat vreodata, acestea fiind ultimele alese de catre iOS din cauza lipsei totale de securitate pe care acestea o ofera.

“Atunci când se auto-conectează, iOS începe cu rețeaua preferată, urmând apoi rețelele private și rețelele publice. Rețelele cunoscute sunt „punctate” pe baza acțiunilor tale. În cazul în care comuți manual la SSID, punctajul crește. În cazul în care te deconectezi manual de la SSID, punctajul scade. Rețelele „preferate” au punctajele cele mai mari.”

Exceptie de la aceasta detaliere fac retelele Wi-Fi publice ale operatorilor de telefonie mobila, fie ca sunt private, sau nu, acestea avand tratament special in iOS. Spre exemplu, desi n-am conectat vreodata telefonul la vreun Orange Wi-Fi HotSpot, el se conecteaza in mod automat totdeauna la ele daca am Wi-Fi-ul pornit prin vreun mall, iar tentativa de a bloca accesarea lor e inutila.

Acestea fiind spuse, acum stiti cum controleaza iOS conectarea automata la retele Wi-Fi.