Orange: ATENTIE Mare la TEAPA Cu iPhone X

Orange este tinta unui nou atac de tip phishing prin care clientii sunt pacaliti cu o oferta pentru iPhone X, iata cat de periculos este atacul, si cu te feresti.

Orange ATENTIE TEAPA iPhone X

Orange este in centrul unui atac de tip phishing prin care clientii sunt pacaliti ca pot castiga un telefon iPhone X daca se logheaza intr-o pagina falsa care imita interfata celei create pentru sectiunea Contul Meu din website-ul Orange. Practic, atacul de tip phishing are la baza un email prin care clientii, sau non-clientii, Orange sunt anuntati ca au castigat 1000 de puncte Thank You pentru increderea pe care au acordat-o operatorului.

Orange nu prea ofera puncte Thank You in valori atat de mari pentru chiar oricine, deci daca aveti un abonament de valoare mica, ar trebui din start sa va dati seama ca totul este o teapa a unor hackeri. Totusi, acestia incearca sa fie convingatori in email-ul trimis, astfel ca le spun oamenilor ca au doar 24 de ore pentru a “profita de aceasta “oferta” a Orange si a cumpara un iPhone X 64 GB Space Grey cu acele 1000 de puncte Thank You, care nici nu exista.

Orange: ATENTIE Mare la TEAPA Cu iPhone X

Orange ATENTIE TEAPA iPhone X 1

Orange cere in mod normal logarea in sectiunea Contul Meu daca are diverse oferte pentru clienti, iar acelasi lucru este cerut si de catre hackeri, doar ca ei directioneaza pagina spre un domeniu din Japonia. Totusi, daca va uitati la imaginea de mai sus, veti observa ca pagina este creata pentru a arata extrem de similar cu cea a Orange, iar daca nu va uitati cu atentie la domeniu, atunci exista riscul sa fiti pacaliti si sa va introduceti datele contului acolo.

Orange ATENTIE TEAPA iPhone X 2

Orange avertizeaza in mod regulat clientii sa nu-si dea datele contului catre persoane necunoscute, iar in aceasta situatie, completarea lor in pagina hackerilor va avea drept efect cedarea datelor de logare in sectiunea Contul Meu. De aici, hackerii vor folosi cel mai probabil optiunea de reincarcare prepay pentru a-si incarca diverse cartele cu credit, ceea ce se intampla in general in atacurile de acest gen, asa ca aveti grija sa nu va lasati pacaliti.