Huawei: Iata de ce se TEM Europenii de Produsele Chinezilor

Huawei este in atentia europenilor care se tem de problemele produselor chinezesti dintr-un motiv foarte bun, iata explicatia pentru frica de pe continent.

Huawei TEM Europenii Produsele Chinezilor

Huawei este unul dintre producatorii de smartphone-uri care se afla in centrul multor controverse privind produsele pe care le vand, insa astazi aflam si de ce se tem britanicii de produsele chinezilor. Conform unor informatii aparute astazi, produsele de telecomunicatii ale celor de la Huawei folosesc un software  vechi, care ii cam sperie pe britanici deoarece urmeaza sa ramana fara actualizari in cam un an si jumatate, deci poate deveni vulnerabil la atacuri.

Huawei a implementat in produsele sale un sistem de operare numit VxWorks, al unei companii numite Wind River, iar versiunea care este instalata in produsele sale de telecomunicatii nu e tocmai noua. Mai mult decat atat, cei de la Wind River au anuntat ca incepand cu anul 2020 nu vor mai oferi actualizari de securitate pentru acea versiune a sistemului de operare din produsele Huawei, deci hackerii le vor putea ataca pentru a le exploata.

Huawei: Iata de ce se TEM Europenii de Produsele Chinezilor

Huawei a vandut, practic, catre operatorii de telefonie mobila din Marea Britanie echipamente de telecomunicatii care aveau software vechi, ceva ce se pare ca nu a prea contat la cumparare, probabil pentru ca pretul a fost atat de bun. Totusi, pana acum nu au existat explotari ale sistemului respectiv de operare, asa ca Huawei nu prea are de ce sa isi faca deocamdata griji privind produsele sale, insa acesta e motivul pentru care britanicii se cam de produsele lor.

“Huawei Technologies is facing increased scrutiny in Britain because it is using an aging software component. The sources said the version of VxWorks being used by Huawei will stop receiving security patches and updates from Wind River in 2020, even though some of the products it is embedded in will still be in service, potentially leaving British telecoms networks vulnerable to attack.”

Huawei a vandut echipamente de telecomunicatii ale caror garantie excede anul 2020, deci teoretic ar trebui sa ofere si suport de actualizari pentru el, insa pana atunci britanicii se tem ca software-ul ar putea fi exploatat. Huawei, a fost recent in centrul unui alt avertisment de securitate in care partidul democrat le cerea membrilor sa evite telefoanele chienzilor, dar si pe cele ale ZTE deoarece ar reprezenta un pericol de securitatea.