Huawei, Samsung, Apple: Realizarea REMARCABILA in 2018

Huawei, Samsung, Apple si Qualcomm au inregistrat o realizare remarcabila in 2018 in piata smartphone, ceva ce foarte putina lume credea posibil la inceputul anului.

Huawei Samsung Apple Realizarea REMARCABILA

Huawei, Samsung, Apple si Qualcomm au stat la baza unei realizari remarcabile intre 2017 si 2018, cele patru companii ajutand lumea sa devina mult mai “inteligenta” multumita procesorelor pentru telefoane. Intre T1 2017 si T1 2018 piata smartphone-urilor cu chip-uri special gandite pentru inteligenta artificiala a crescut de nu mai putin de 3 ori, totul pentru ca iPhone si telefoanele Android sunt cu mult mai inteligente decat ecat erau la sfarsitul anului 2017.

Huawei are chip-ul Kirin 970, cu un procesor special pentru inteligenta artificiala, Apple il are pe al sau A11, Samsung are Exynos 9810, iar cei de la Qualcomm au Snapdragon 845, poatel mai folosit dintre toate. Combinand aceste trei chip-uri care au un procesor special pentru inteligenta artificiala, Huawei, Samsung, Apple si Qualcomm au reusit sa revolutioneze piata smartphone in doar un an, ceva ce putini credeau posibil chiar si pe la jumatatea anului 2017 pentru telefoanele inteligente.

Huawei, Samsung, Apple: Realizarea REMARCABILA in 2018

Huawei, Samsung, Apple si Qualcomm si-au lansat toate aceste chip-uri la finalul anului 2017, si inceputul anului 2018, deci primele doua trimestre ale anului trecut sunt cam irelevante in aceasta ecuatie. Chiar si asa, Huawei, Samsung, Apple si Qualcomm au demonstrat cat de importanta este implementarea sistemelor de inteligenta artficiala in smartphone-uri, ele stand la baza unei multitudini de functii foarte importante de care utilizatorii din lumea intreaga se folosesc in viata de zi cu zi.

“Apple, HiSilicon, Qualcomm and Samsung LSI were the prime beneficiaries of AI’s take off in smartphone APs in Q1 2018, addressing the AI chip market with multiple approaches including dedicated AI IP blocks and repurposed DSP & GPU combination. Key AI smartphone APs include Apple A11 Bionic, HiSilicon Kirin 970, Qualcomm Snapdragon 845/835 and Samsung Exynos 9810.”

Huawei, Samsung, Apple si Qualcomm au fost companiile ale caror chip-uri au fost implementate in vasta majoritate a smartphone-urilor vandute in perioada monitorizata de catre analisti, iar cei de la Mediatek aua vut foarte multe de pierdut in ultimul an. Huawei, Samsung, Apple si Qualcomm au reusit sa faca lumea smartphone mult mai inteligenta cu chip-urile speciale, iar pentru anul 2018 ne putem astepta la procesoare si mai puternice care pot oferi functii si mai avansate bazate pe inteligenta artificiala.

4 COMENTARII

  1. Lăsându-l la o parte pe Srb, nu pot decât să apreciez articolul pentru că este fair și pune în lumină bună atât pe Apple cât și pe concurenții Samsung și Huawei.
    Așa este: toate cele trei companii merită cuvinte de laudă pentru progresul tehnologic pe care l-au realizat prin procesoarele lor.
    Asta este calea pentru oi consumatorii, nu hatereala: cine e mai bogat, cine are mai mulți GHz, mai multe puncte în Gicbenci, etc.

  2. Apple e IOS , restul pocnitori cu soft cacandroid la mila altora … jdemii de drivere si de aplicatii neoptimizate …. Cine stie sa aprecieze un produs de exceptie si stabil , apreciaza calitatea , apreciaza apple , restul este cancan pt mocofani ….

  3. Ai dreptate. Si eu am ajuns la concluzia asta: Apple e iOS. In schimb produsele lor sunt de tot rahatul. Nu se compara cu mai niciun Huawei sau Samsung.