Google: AMENINTARE DIRECTA Impotriva Companiei

Google are parte de o amenintare directa si extrem de serioasa impotriva companiei, americanii fiind obligati sa ia in serios aceasta problema in 2018.

Google AMENINTARE DIRECTA Companie

Google are parte de o amenintare directa facuta impotriva sa si a planurilor de a isi extinde serviciile intr-o tara din care a fost data afara, dar in care ar fi dispusa sa revina, cu respectarea conditiilor impuse. Mai exact, saptamana trecuta s-a aflat despre faptul ca Google ar avea intentia de a reveni in China pentru a-si relansa motorul de cautare, inclusiv serviciile bazate pe cloud, acceptand chiar sa aplice si cenzura pe care i-a cerut-o guvernul chinez.

Google nu si-a anuntat oficial planurile, insa presedintele Baidu, principalul competitor pe plan local pentru americani, a anuntat deja ca indiferent ca isi va distruge concurenta daca va decide sa revina in China. Presedintele celor de la Baidu a facut afirmatia prin intermediul propriului cont WeChat, iar asta desi cei de la Google nici macar nu au spus in vreun moment ca ar intentiona sa revina in China, sa isi calce pe principii, si sa accepte cenzura guvernului local.

Google: AMENINTARE DIRECTA Impotriva Companiei

Google si Baidu concureaza in cam toate domeniile in care activeaza, iar daca acum compania chinezeasca este lider pe piata din China in multe dintre segmentele in care e activa, Google ii va fura locul foarte rapid. Google are servicii mult mai bune decat Baidu, si este capabila sa ofere chinezilor exact ceea ce au vazut la americani, dar inca nu au, insa cu unele limitari de cenzura impuse de catre guvernul local, ceea ce nu ar fi tocmai grozav.

“Baidu CEO Robin Li wrote on his verified WeChat account that if “Google decides to return to China, we are very confident we can just PK and win again.” By PK, he was referencing “player-kill.” Yet despite Li’s confidence, internet users commenting on Weibo appear to prefer Google over Baidu. Many commented on Li’s post that they would gladly uninstall Baidu and start using Google if it was allowed back in China.”

Google a parasit China in 2010, iar companiile locale au devenit foarte puternice in timpul trecut de atunci, asa ca o companie ca Baidu, care are 70% din piata locala, se va simti cu siguranta amenintata, si va ataca. Partea si mai proasta pentru Baidu este ca un sondaj publicat de catre presedintele sau pe contul WeChat a aratat ca lumea ar prefera Google in locul companiei pe care o conduce, iar asta spune multe despre ceea ce vor chinezii.