Huawei: PROBLEMA URIASA Foarte Greu de Rezolvat

Huawei are o problema uriasa pe care nu o poate rezolva foarte usor, compania chinezeasca incercand din rasputeri sa gaseasca solutii pentru a o eluda.

Huawei PROBLEMA URIASA Rezolvat

Huawei este al doilea cel mai mare producator de smartphone-uri la nivel global, chinezii luptand pentru a ajunge din urma compania Apple in aceasta piata, T2 2018 fiind momentul in care obiectivul a fost indeplinit. Huawei a anuntat ca a vandut peste 100 de milioane de smartphone-uri in S1 2018, si cu aceasta ocazie a decis sa-si stabileasca obiectivul de a depasi 200 de milioane de unitati vandute pana la finalul anului, urmand a se apropia serios de Apple.

Huawei va intrece, mai mult ca sigur, Apple si in vanzarile de smartphone-uri din T3 2018, asa dar in T4 americanii vor reveni cu siguranta pe a doua pozitie, iar asta deoarece exista o problema majora pe care chinezii n-o pot rezolva usor. Huawei are interdictie de a-si vinde produsele in SUA, iar asta din cauza faptului ca americanii ar fi descoperit ca informatiile stocate, sau transferate, de catre produsele chinezilor ar ajunge si pe guvernul din China.

Huawei: PROBLEMA URIASA Foarte Greu de Rezolvat

Huawei si-a stabilit deasemenea un obiectiv indraznet, de a depasi Samsung in vanzarile de pe piata smartphone, insa fara a-si putea vinde telefoanele in SUA, are sanse infime de a realiza acest obiectiv. Huawei stie cat de mari sunt problemele sale cu guvernul americani, insa in ciuda tuturor asigurarilor date de catre chinezi privind siguranta produselor lor, Donald Trump nu pare as fie prea impresionat, sau prea dornic sa le permita sa-si vanda produsele in tara.

Huawei stie ca SUA este o piata pe care n-o poate cuceri, asa ca se reorienteaza spre alte piete aflate in curs de dezvoltare, inclusiv pe cea europeana, dar e greu sa depaseasca Samsung doar cu atat. Ca sa fiu complet sincer, cred ca Huawei are sanse sa depaseasca si Apple in anul 2018, insa daca nu o va face acum, atunci in 2019 va reusi cu siguranta, dar planurile de a ajunge Samsung din urma sunt foarte departe de realizare, cel putin in contextul de acum.