WhatsApp: ATENTIE, PERICOLUL din Aplicatia iPhone si Android

WhatsApp PROBLEMA MAJORA iPhone Android

WhatsApp este cea mai mare platforma de mesagerie de pe glob, insa din pacate o problema uriasa a fost descoperita in aplicatiile pentru iPhone si Android, ea fiind demonstrata in clipul video de mai jos. WhatsApp are anuntata o problema uriasa de securitate de catre o companie specializata in securitate informatica, ea reusind sa o descopere prin analizarea si testarea sistemului de criptate a mesajelor folosit de catre compania americana.

WhatsApp foloseste un sistem de criptare a datelor pentru a securiza mesajele trimise de catre utilizatori, insa se pare ca el nu este 100% sigur,a stfel ca aplicatiile pentru iPhone si Android pot fi atacate de catre hackeri. In baza acestui atac, hackerii ar putea modifica continutul mesajelor vizibile in cadrul aplicatiilor WhatsApp pentru iPhone si Android, iar in clipul video de mai jos aveti o demonstratie a modului in care utilizatorii pot fi afectati de aceasta problema serioasa.

WhatsApp: ATENTIE, PERICOLUL din Aplicatia iPhone si Android

WhatsApp poate avea exploatate in acest mod inclusiv conversatiile in grupuri, textele publicate acolo putand fi modificate de catre hackeri pentru a raspandi stiri false ca si cum ar veni de la utilizatori de incredere. Hackerii pot folosi aceasta vulnerabilitate si pentru a trimite mesaje private care par a fi mesaje publice trimise in grupuri, deci WhatsApp poate fi exploatata in totalitate pentru ca utilizatorii iPhone si Android sa reactioneze exact asa cum doresc hackerii.

“Check Point Research, however, recently unveiled new vulnerabilities in the popular messaging application that could allow threat actors to intercept and manipulate messages sent in both private and group conversations, giving attackers immense power to create and spread misinformation from what appear to be trusted sources. Use the ‘quote’ feature in a group conversation to change the identity of the sender, even if that person is not a member of the group.”

WhatsApp s-a laudat pana acum cu sistemul sau de criptare a mesajelor trimise si primite prin intermeidul platformei, si a afirmat ca nu poate accesa datele, insa cercetatorii care au dezvaluit aceasta problema ne arata exact contrariul. In lumina acestor dezvaluiri, va fi extrem de vazut cum va reactiona compania WhatsApp, si daca va decide sa spuna ca totul este o anomalie, sau daca va recunoaste problemele si le va rezolva, utilizatorii urmand a beneficia de protectie mai buna in viitor.