Apple Vorbeste despre Elevul care i-a SPART Serverele

Apple a vorbit astazi pentru prima oara despre elevul de liceu care i-a spart serverele si a extras o cantitate enorma de date confidentiale ale companiei.

Apple Elev SPART Serverele

Serverele Apple au fost spart de un elev de liceu, informatia aparand in presa zilele trecute, dupa ce asta si-a recunoscut vinovatia in fata unui judecator, dupa ce a fost trimis in judecata de catre autoritati. Tanarul a furat 90 GB de date din reteaua interna a companiei Apple inainte de a fi descoperit si raportat la FBI, care a colaborat cu autoritatile din Australia pentru a-l prinde.

Apple a raspuns articolelor din presa care criticau securitatea serverelor sale, si a afirmat ca printre datele extrase de catre tanar din serverele sale nu se afla si cele ale utilizatorilor care-i folosesc serviciile. Hackerul in varsta de doar 16 ani ar fi reusit sa compromita servere interne ale Apple unde erau stocate informatii, probabil, privind produse si activitatea companiei.

Apple Vorbeste despre Elevul care i-a SPART Serverele

Apple a refuzat sa ofere informatii cu privire la datele care au fost extrase din serverele sale, limitandu-se la a spune ca ele nu apartin clientilor care-i folosesc serviciile online. Tanarul care a compromi serverele Apple i-a spus avocatului ca a facut-o pentru ca este un mare fan al companiei, dar si ca spera ca intr-o zi sa lucreze pentru ea, ceea ce nu pare chiar atat de imposibil.

„An Apple spokesman said the company’s information security personnel “discovered the unauthorized access, contained it, and reported the incident to law enforcement” without commenting further on the specifics of the case. “We … want to assure our customers that at no point during this incident was their personal data compromised,” the spokesman said.”

Apple se lauda in lumea intreaga cu securitatea produselor pe care le vinde pentru clienti, insa iata ca ele nu sunt chiar atat de imposibil de exploatat, nici cand vine vorba despre cele folosite pentru uz intern. Nu se stie nici daca hackerul a distribuit datele preluate de la Apple, in mod gratuit, sau contracost, insa el isi va primi sentinta luna viitoare.

Articolul precedentMacBook Air 2018 va fi mai SCUMP decat Sperai
Articolul următorNokia 9: Data de LANSARE a fost Anuntata OFICIAL
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.