Apple Vorbeste despre Elevul care i-a SPART Serverele

Apple a vorbit astazi pentru prima oara despre elevul de liceu care i-a spart serverele si a extras o cantitate enorma de date confidentiale ale companiei.

Apple Elev SPART Serverele

Serverele Apple au fost spart de un elev de liceu, informatia aparand in presa zilele trecute, dupa ce asta si-a recunoscut vinovatia in fata unui judecator, dupa ce a fost trimis in judecata de catre autoritati. Tanarul a furat 90 GB de date din reteaua interna a companiei Apple inainte de a fi descoperit si raportat la FBI, care a colaborat cu autoritatile din Australia pentru a-l prinde.

Apple a raspuns articolelor din presa care criticau securitatea serverelor sale, si a afirmat ca printre datele extrase de catre tanar din serverele sale nu se afla si cele ale utilizatorilor care-i folosesc serviciile. Hackerul in varsta de doar 16 ani ar fi reusit sa compromita servere interne ale Apple unde erau stocate informatii, probabil, privind produse si activitatea companiei.

Apple Vorbeste despre Elevul care i-a SPART Serverele

Apple a refuzat sa ofere informatii cu privire la datele care au fost extrase din serverele sale, limitandu-se la a spune ca ele nu apartin clientilor care-i folosesc serviciile online. Tanarul care a compromi serverele Apple i-a spus avocatului ca a facut-o pentru ca este un mare fan al companiei, dar si ca spera ca intr-o zi sa lucreze pentru ea, ceea ce nu pare chiar atat de imposibil.

“An Apple spokesman said the company’s information security personnel “discovered the unauthorized access, contained it, and reported the incident to law enforcement” without commenting further on the specifics of the case. “We … want to assure our customers that at no point during this incident was their personal data compromised,” the spokesman said.”

Apple se lauda in lumea intreaga cu securitatea produselor pe care le vinde pentru clienti, insa iata ca ele nu sunt chiar atat de imposibil de exploatat, nici cand vine vorba despre cele folosite pentru uz intern. Nu se stie nici daca hackerul a distribuit datele preluate de la Apple, in mod gratuit, sau contracost, insa el isi va primi sentinta luna viitoare.

12 COMENTARII

  1. Daca as spune ceva de genul ” Apple niciodata nu va spune adevarul” as primi multe voturi de la minioni precum VP Viorel si restul plutonului de oameni simpli

  2. Daca as spune ceva de genul ” Apple niciodata nu va spune adevarul” as primi multe voturi de la minioni precum VP Viorel si restul plutonului de oameni simpli

  3. multi eroi se arata dupa razboi..asa si tu…daca scriam acel mesaj primeam vot…deci usor de manipulat multimea daca aveam nevoie

  4. Narcisistule, te satisfaci cu propria mână acordându-ți voturi. Trebuie să miroase a “labă” de urs pe lângă tine.

  5. omule, am inteles ca esti atat de slab incat nu intelegi de ce oamenii fac anumite lucruri nici atunci cand ti se pune pe tava totul…
    dar asa e cu tine, multi eroi se arata dupa razboi

  6. Ai înțeles tu ceva? Doamne, ce minune … Narcis! De ce te votezi singur? Nu ți se pare că este o prostie?
    Eu slab? Hahaha…

  7. maimuta revoltata vine sa isi spuna offf’ul
    Cred ca am mai zis acest lucru si oamenilor ce ii consider normali la cap pe aici…dar nah…tu nu stii sa citesti sau sa intelegi, una din doua tot e, tocmai ce ai confirmat acest lucru prin aceste intrebari

  8. Crezi ca dacă acest tânăr supradotat ar fi ales google sau oricare alta companie in loc de Apple,rezultatul ar fi fost diferit?
    Dacă acest tânăr ar fi zis: dom’le am încercat la google și nu am reușit dar la Apple am reușit. Atunci da,ai putea spune ca este vulnerabila securitatea Apple.

  9. Hoțul neprins e negustor cinstit. Dacă în cazul unui posibil atac asupra Google ar fi fost vreo “șansă” de reușită, în cazul Apple există o “certitudine”.