ZTE a PIERDUT o AVERE din cauza SANCTIUNILOR din SUA

ZTE a pierdut o suma uriasa de bani din cauza sanctiunilor care au fost impuse impotriva chinezilor de catre americani, iar lucrurile sunt departe de schimbare.

ZTE PIERDUT AVERE SANCTIUNI SUA

ZTE a pierdut o avere din cauza sanctiunilor impuse de catre SUA, care i-au interzis companiei sa mai faca exporturi de pe continentul european, chinezii avand impusa si o amenda uriasa impotriva lor. ZTE a anuntat astazi pierderi de 1.1 miliarde de dolari in primele 6 luni ale anului 2018, in contrast cu cele 330 de milioane de dolari anuntate ca profit pentru primele 6 luni ale anului 2017, iar urmatoarele luni nu se anunta a fi mai grozave pentru ei.

ZTE a trecut cel mai probabil la pierderi si amenda de 1 miliard de dolari pe care a fost de acord sa o plateasca pentru ca guvernul SUA sa ridice sanctiunile impotriva sa, suma fiind una uriasa pentru orice companie. Totusi, cei de la ZTE au incalcat sanctiunile impuse de catre SUA impotriva Iran-ului, si le-au vandut diverse produse, asa ca era normal ca o sanctiune insemnata sa fie impusa impotriva lor, lucru care nu a luat prin surprindere multa lume.

ZTE a PIERDUT o AVERE din cauza SANCTIUNILOR din SUA

ZTE a inregistrat o scadere de 27% a vanzarilor de produse, producand doar 5.7 miliarde de dolari, iar sanctiunile impuse in SUA au jucat un rol extrem de important aici, dar lucrurile sunt anuntate a merge spre mai bine in 2019. Cei din conducerea ZTE se asteapta ca vanzarile si incasarile sa creasca in 2019, pentru a readuce compania pe profit, si pentru a compensa intr-o anumita masura pierderile inregistrate in primele 6 luni ale acestui an.

“ZTE still expects a net loss of 6.8-7.8 billion yuan for the first nine months of this year despite its forecast of a net profit in the July to September quarter. The company’s first-half loss was in line with the 7 billion to 9 billion yuan estimate given last month.Operating revenue in the first half of this year fell 27.0 percent to 39 billion yuan.”

ZTE nu a scapat totusi de chiar toate problemele, deoarece in SUA produsele sale, impreuna cu cele ale Huawei, au fost interzise pentru achizitie in orice fel de institutie subordonata guvernului SUA, sau companiilor care au contracte cu statul. Asta va fi o mare problema pentru cei de la ZTE in 2018 si 2019, asa ca ramane de vazut in ce masura estimarile de crestere pentru incasari si vanzari vor pute afi duse la indeplinire vreodata.