ZTE: AMENDA URIASA Impusa impotriva Chinezilor

ZTE are o amenda cu o valoare uriasa impusa impotriva sa, compania chinezeasca fiind obligata sa o plateasca in perioada urmatoare, conform unei intelegeri.

ZTE AMENDA URIASA Impusa Chinezilor

ZTE trebuie sa plateasca o amenda uriasa in urmatoarele saptamanie pentru a putea vinde in continuare produse in SUA, ea fiind impusa de catre guvernul american dupa ce produsele sale au fost interzise la import si export. In urma unor negocieri duse cu guvernul american, cei de la ZTE au cazut de acord cu ei sa plateasca 1 miliard de dolari pentru a putea scapa de interdictiile impuse si a putea face iarasi bani cu vanzarile din tara.

ZTE a avut interdictii impuse impotriva sa de catre guvernul american din cauza faptului ca a incalcat sanctiunile impuse Iranului si Coreei de Nord si a livrat produse de telecomunicatii catre tari in cursul anului trecut. ZTE ar fi livrat aceste produse prin subsidiara din SUA, nu cea din China, iar de aici a venit si puterea guvernului SUA de a impune o interdictie de import si vanzare pentru produsele chinezilor in tara, chiar de anul acesta.

ZTE: AMENDA URIASA Impusa impotriva Chinezilor

ZTE a fost anul trecut de acord sa plateasca o amenda de 1.19 miliarde de dolari si sa concedieze unii angajati, insa Donald Trump a decis anul acesta sa-i impuna si interdictii, dar intr-un final a redus cuantumul amenzii si angajatii aceia probabil nu vor mai fi concediati. ZTE a fost totusi de acord sa-l concedieze pe presedintele care facea parte din partidul comunist chinez, si a fost de acord sa depuna o cautiune de 400 de milioane de dolari pentru plata eventualelor amenzi viitoare.

“After much negotiation with the Trump Administration, Secretary of Commerce Wilbur Ross confirmed this morning that ZTE, the Chinese telecommunications giant, has agreed to a $1 billion fine. In addition to a $1 billion fine, the company has made several personnel changes, including rotating out the company’s Communist Party leader. The company is also believed to have agreed to a $400 million escrow that would be used to pay for future penalties.”

ZTE a “scapat” foarte usor, in ciuda faptului ca multi oameni din agentiile de securitate americane s-au opus vehement planului presedintelui spunand ca produsele companiei sunt folosite pentru spionaj. Desigur ca lui Trump nu i-a pasat, iar asa ZTE “scapa” destul de usor de problemele cu incalcarea embargourilor americane, desi anul trecut foarte multi analisti erau de parere ca interdictiile impuse vor duce la inchiderea subsidiarei din SUA.