Apple Raporteaza Primul ACCIDENT al unei Masini Autonome

Apple a raportat primul accident in care a fost implicata una dintre masinile autonome care fac parte din flota activa in momentul de fata in California.

Apple ACCIDENT Masini Autonome

Apple a raportat recent primul accident in care a fost implicata una dintre masinile autonome din flota pe care o are in momentul de fata in testare pe drumurile din California. Masina celor de la Apple, un Lexus, a fost lovita din spate de catre un Nissan Leaf in cursul saptamanii trecute, fara ca soferii din automobile sa fie raniti in accident.

Masina celor de la Apple astepta sa intre pe o autostrada din apropierea San Francisco, cand Nissan-ul a lovit-ul din spate cu o viteza estimata la aproximativ 25 KM/h. Desigur ca barele ambelor masini au fost avariate in accident, iar vina nu vine de la masina autonoma a celor de la Apple, care stationa in mod regulamentar pentru a acorda prioritate masinilor care circulatu pe autostrada.

Apple Raporteaza Primul ACCIDENT al unei Masini Autonome

Zona in care a avut loc accidentul este una cunoscuta ca fiind congestionata, si cu probleme in a patrunde pe autostrada, asa ca accidentul cel mai probabil nu e primul din zona. Totusi, e important de retinut faptul ca viteza coliziunii a fost mica, iar masina autonoma a celor de la Apple era oprita in timpul impactului, deci vina e a soferului Nissan-ului.

“Apple Inc. disclosed in a filing with the California Department of Motor Vehicles that one of its autonomous test vehicles was involved in a crash. The car, a Lexus SUV in self-driving mode, was rear-ended by another vehicle when it was preparing to merge onto a highway in the Bay Area called the Lawrence Expressway, according to the report. Both vehicles sustained damage but no injuries were reported.”

Apple a raportat incidentul la autoritatile din SUA, iar de acolo au fost preluate aceste informatii, iar spre deosebire de alte proiecte similare, acum masina autonoma este “victima”. Cei de la Apple nu au comentat situatia, si probabil nici nu o vor face, insa au confirmat de mult faptul ca investesc in dezvoltarea de software pentru ghidare autonoma pentru automobile.