Huawei: VICTORIE Majora in fata Apple si in T3 2018

Huawei va obtine o victorie majora in fata companiei Apple si in T3 2018, chinezii urmand a avea un trimestru fiscal extrem de bun pe piata smartphone-urilor.

Huawei VICTORIE Majora Apple T3 2018

Huawei are estimat din partea analistilor un T3 2018 extrem de bun, cu vanzari peste asteptarile multora, inclusiv cele ale companiei Apple, desi iPhone XS si iPhone 8S urmeaza sa fie lansate luna aceasta. Conform celor de la TrendForce, Huawei urmeaza sa depaseasca iar Apple in vanzarile de smartphone-uri in T3 2018, care se incheie la sfarsitul lunii septembrie, ceva ce este posibil, mai ales ca asta s-a intamplat deja in T2 2018 si a fost o mare surpriza.

Huawei s-ar bucura de vanzari foarte bune pentru smartphone-urile sale pe parcursul verii, si pana cand iPhone XS si iPhone 8S ar ajunge pe piata, in timp ce Apple ar inregistra o scadere in vanzari. Desigur ca am vazut in fiecare an scaderi ale vanzarilor de telefoane iPhone in timpul verii, inainte ca noile modele sa fie lansate, iar cei de la TrendForce sustin ca Huawei va profita din nou de aceasta problema a celor de la Apple si ii va depasi din nou.

Huawei: VICTORIE Majora in fata Apple si in T3 2018

Huawei are estimate in T3 2018 vanzar care insumeaza 12.5% din totalul global, in timp ce Apple are estimate vanzari de 11.5% din total, ambele procente in scadere fata de ceea ce s-a inregistrat in T2 2018. Samsung are deasemenea estimata o scadere a vanzarilor de la 21.1% din totalul global la 19%, iar avand in vedere volumul coreenilor, vorbim despre multe milioane de unitati care vor fi atribuite altor producator de smartphone-uri, in principal din China.

“Despite Apple’s three new models to be launched this fall, the production of new iPhones is mainly scheduled in the fourth quarter, so the new series would make a limited contribution to Apple’s growth in the third quarter. The company is expected to produce 43 million smartphones in the third quarter, a QoQ growth of 3%. Huawei would overtake Apple to become the world’s second largest smartphone vendor for two consecutive quarters. For the whole year of 2018, the production volume of iPhones would have only a marginal growth less than 3% compared with 2017.”

Huawei este estimata a avea vanzari in scadere in comparatie cu Xiaomi si Oppo, rivalii din China urmand a se bucura de o crestere usoara in vanzari, apropiindu-se mai mult de compania Apple in T3 2018. Nu acelasi lucru poate fi spus despre Vivo, care va inregistra o scadere in vanzari fata de T2 2018, la fel ca Huawei, insa in comparatie cu T2 2017 e posibil ca pentru toate companiile sa existe o crestere in vanzari, chiar daca nu va fi una mare.