iOS 12 va INGREUNA Lansarea Solutiilor de Jailbreak

iOS 12 ingreuneaza lansarea solutiilor de jailbreak pentru iPhone si iPad, compania Apple implementand noi piedici pentru dezvoltatorii acestui software.

iOS 12 INGREUNA Lansarea Solutii Jailbreak

iOS 12 este la mai putin de doua saptamani distanta de lansarea oficiala, insa noi informatii aparute astazi dau de inteles ca persoanele care asteapta solutii de jailbreak, ar trebui sa aiba multa rabdare. Conform unui dezvoltator care face si cercetare in securitate informatica, iOS 12 implementeaza noi masuri de siguranta impotriva solutiilor de jailbreak.

iOS 12 are multiple piedici noi plasate de catre compania Apple pentru a impiedica lansarea de solutii publice de jailbreak, insa exploatarea ramane in continuare posibila. iOS 12 a fost deja jailbroken de catre unii care au exploit-uri 0day, adica de care Apple nu stie, insa lansarea unor solutii de jailbreak este improbabila, cel putin in ceea ce-i priveste.

iOS 12 va INGREUNA Lansarea Solutiilor de Jailbreak

iOS 12 a avut anuntata de catre oamenii din spatele software-ului Electra posibila lansare a unei solutii de jailbreak, insa nimic nu a mers mai departe de simple afirmatii. Totusi, vand in vedere ca de la echipa din spatele electra avem o solutie de jailbreak pentru iOS 11, e foarte posibil ca pentru iOS 12 sa fie oferita cel putin o noua solutie de jailbreak.

  • “introduction of CoreTrust: this checks that all signatures come from Apple, supposedly stopping fake signing like ldid does
  • vm_map_exec_lockdown: some form of userland ktrr, coming w/ the A12 (probably, unconfirmed)
  • symbols are completely stripped in the iOS 12 kernelcache, will make patchfinders harder to make
  • None of these are show stoppers however, but we’re gonna need to play with it to see how it’s all implemented. Doesn’t seem anything too drastic yet.”

Niciuna dintre aceste schimbari nu face imposibila lansarea de solutii de jailbreak pentru iOS 12, insa dezvoltatorul sustine ca lucrurile sunt mult ingreunate din cauza lor. Compania Apple implementeaza in fiecare noua versiune a iOS piedici pentru ingreunarea dezvoltarii solutiilor de jailbreak, insa cu iOS 12 lucrurile par sa fie mai rele decat in trecut.