Huawei: CADOUL Clientilor Apple la Lansarea iPhone XS

Huawei a gandit in sfarsit ceva bine, si le-a oferit clientilor Apple, care asteptau la coada pentru lansarea iPhone XS, un cadou pe care sa-l tina minte.

huawei cadou clienti iphone xs

Huawei a avut in sfarsit o idee buna cand vine vorba despre promovarea brand-ului sau in randul clientilor companiei Apple, iar asta se vede in imaginea de mai jos, facuta astazi in fata magazinului Apple din Singapore. Cei de la Huawei s-au gandit sa le ofere clientilor Apple, care asteptau la coada pentru lansarea iPhone XS, cate o baterie externa, cu mesajul ca vor avea nevoie de ea, ironizand faptul ca telefoanele iPhone ar avea autonomie slaba.

Huawei a facut diverse trucuri de marketing in trecut, majoritatea stupide, insa asta merita laudat prin simplul fapt ca le aduce fanilor Apple ceva util, care teoretic ar trebui sa poata fi folosit cu iPhone XS. Peste 200 de baterii externe cu capacitate de 10000 mAh au fost impartite de catre cei de la Huawei oamenilor care stateau la coada pentru lansarea iPhone XS, masurand in acelasi timp ceea ce ei nu vor avea prea curand pentru lansarea vreunui telefon.

Huawei: CADOUL Clientilor Apple la Lansarea iPhone XS

huawei cadou clienti iphone xs 1

Huawei incearca sa puna “punctul pe i” cu aceasta miscare de marketing, si am mai spus ca merita laudata, insa pana acum testele de performante au aratat ca telefoanele sale nu sunt chiar atat de grozave cu autonomia bateriei. Intr-adevar, Huawei P20 Pro are o baterie de 4000 mAh, dar asta nu inseamna ca are autonomie mai buna decat iPhone 8 Plus, care are o capacitate mai mica pentru baterie, lucru dovedit in unele teste facute pana acum.

Huawei a gandit aceasta miscare de marketing si mai bine decat Samsung, care a preferat sa faca reclame in care isi bate joc de fanii Apple, in loc sa le ofere ceva util, care sa le tina brand-ul in minte cand ii folosesc produsele. Ce sa spun, am criticat Huawei in repetate randuri pentru ca a copiat produsele Apple in fel si chip, insa ceea ce a facut in magazinul din Singapore arata ca mai exista si pe acolo oameni care gandesc, si ar trebui ascultati mai des.

UPDATE: In Londra, unde Apple are foarte multi fani, cei de la Huawei au adus o masina cu branding propriu in fata unui Apple Store, in ziua lansarii iPhone XS, si au inceput sa ofere suc gratuit pentru fani. Comparand cele doua situatii, parca mai castigati au iesit cei din Singapore.

22 COMENTARII

  1. “Huawei juice that lasts ” – aluzia e tot la autonomie .
    “Miscarea de marketing” e tot bataie de joc si daca Samsung a facut-o mai voalat , in reclame , Huawei a facut-o in genul “In your face Apple and fans” – direct si brutal, la lansarea unor telefoane Apple.
    Se pare ca au si atu-uri dupa ce i-au intrecut pe Apple in vanzari.

  2. Salut Zaone, offtopic, poti sa-mi spui de ce mi-ai banat contul ? in afara de niste discutii contradictorii cu Srb in care jigneste la greu nu s-a intamplat mare lucru……daca m-ai banat pt ca i-am dat niste replici unui…..(nici nu stiu cum sa-l numesc pe acest individ), stau si ma gandesc de ce nu i-ai banat si contul lui…..sau de ce il ti in brate pe acest Srb ??

  3. Da, e alt cont, mi-am pus acelasi nume ca sa-ti fie mai usor sa ma identifici, si sa-mi raspunzi de ce m-ai banat ?! in conditiile in care acel Srb pare ca face legea pe-aici si nimeni “nu-l baga in seama”……sunt prea multe intrebari puse de mine si de catre multi useri de pe acest site, dar una dintre ele ar fi: “care e faza cu acest baiat, de ce nu-l vezi cand jigneste, sa-l atentionezi cand nu e strict la subiect….cand isi lauda situatia lui financiara de doi lei si jigneste ceilalti useri, de ce nu iei atitudine ??

  4. Ba Iulian , si alti cocalari de pe aici ….
    Tu nu intelegi ca NU NE INTERESEAZA android si alte kkturi, fii tu fericit cu ele ….

  5. După ce ca abia vând telefoane și sunt vai mama lor mai fac și pe zmeii ?? sa își vadă de țările care au interzis telefoanele lor nu sa se ia de REGELE APPLE .. penibil ? dar e bun ca e moca păcat ca nici măcar 1 din clienții de acolo nu au plecat și au cumpărat un huawei au rămas și tot XS l-au luat ????

  6. Lume nebuna , dupa ce ca ne-au parlit cu preturi nesimtite nebunii astia de fani se tavalesc pe jos pentru un telefon care comandat online venea inainte ca ei sa il cumpere din Apple Store ;)).

  7. “Huawei juice that lasts ” – aluzia e tot la autonomie .
    “Miscarea de marketing” e tot bataie de joc si daca Samsung a facut-o mai voalat , in reclame , Huawei a facut-o in genul “In your face Apple and fans” – direct si brutal, la lansarea unor telefoane Apple.
    Se pare ca au si atu-uri dupa ce i-au intrecut pe Apple in vanzari.

  8. La vânzări sunt pe locul doi după Samsung. Ca sa vedeți cât va fura Apple la preț uitați va la profitul Apple în comparație cu Huawei și Samsung deși sunt pe locul 3 la vânzări. Dar oamenii prevé ra sa cumpere vorbe decât sa analizeze preț calitate un produs. Jalnic.

  9. Vai ce ma bucur , a invatat multe in ultimii ani de pe site-ul asta apoi a inceput sa ii casapeasca pe useri , nu se face asa . Vrei sa aperi Apple , foarte bine dar nu iti bate joc de useri , ii faci pe useri sa indrageasca site-ul nu sa ii casapesti daca au opinii diferite .

  10. Cum abia isi vand telefoanele cand ei sunt pe locul 2 in lume dupa samsung din vanzarea telefoanelor? Sau tu scrii sa te aflii in treaba?

  11. Vai mai lor s-o crezi tu că sunt. Pune numai 100 de euro profit în medie pt fiecare telefon vândut de Huawei, și ai să vezi că la câte sute de milioane de telefoane vând (No. 2 după Samsung), profitul e enorm. Iar Huawei nu trăiește doar din vânzarea de telefoane. Și tu s-ar putea să fii utilizator de Huawei dacă ești în rețeaua Vodafone de exemplu.
    Iar dacă o duceau așa rău, nu aveau de unde să investească atâția amar de bani în cercetare și dezvoltare de rețele 3G,4G,5G, telefoane de top ce vin cu funcții noi de la care se mai inspiră și alții, inteligență artificială, etc. Cred că îi confunzi cu Allview… dar numai deciziile anumitor guverne îi mai poate opri din avântul pe care îl au. Lumea nu degeaba le cumpără la greu telefoanele, mai sunt și alte branduri ieftine gen Lenovo, Motorola, Sony, Allview, Alcatel, Asus, etc. De ce nu ajung no. 2 mondial dacă criteriul ar fi doar prețul?

  12. Salut Zaone, offtopic, poti sa-mi spui de ce mi-ai banat contul ? in afara de niste discutii contradictorii cu Srb in care jigneste la greu nu s-a intamplat mare lucru……daca m-ai banat pt ca i-am dat niste replici unui…..(nici nu stiu cum sa-l numesc pe acest individ), stau si ma gandesc de ce nu i-ai banat si contul lui…..sau de ce il ti in brate pe acest Srb ??

  13. Da, e alt cont, mi-am pus acelasi nume ca sa-ti fie mai usor sa ma identifici, si sa-mi raspunzi de ce m-ai banat ?! in conditiile in care acel Srb pare ca face legea pe-aici si nimeni “nu-l baga in seama”……sunt prea multe intrebari puse de mine si de catre multi useri de pe acest site, dar una dintre ele ar fi: “care e faza cu acest baiat, de ce nu-l vezi cand jigneste, sa-l atentionezi cand nu e strict la subiect….cand isi lauda situatia lui financiara de doi lei si jigneste ceilalti useri, de ce nu iei atitudine ??

  14. Am intrat pe vechiul cont si vad ca l-ai deblocat, mersi…….dar inca raman cu semne de intrebare in legatura cu acest user Srb