RO-ALERT: DE CE NU Primesti Mesaje SMS pe Telefon

RO-ALERT este testat in aceste zile, iar multi se intreaba de ce nu primesc mesaje SMS pe telefoane, iar acest articol iti explica tot ce trebuie sa stii si cum sa faci configurarea.

ro-alert sms telefon

RO-ALERT este testat in cursul acestor zile in toata tara, iar unele persoane se intreaba de ce nu primesc mesajele SMS de avertizare pe telefoane, dar nici vreun alt tip de alerta, desi IGSU a anuntat ca face teste. Ei bine, totul are legatura cu tipul de telefon, si suportul pe care el il are pentru RO-ALERT pe Orange, Vodafone, Telekom si Digi, sistemul fiind gandit pentru a functiona prin tehnologia Cell Broadcast, si nu prin cea SMS, cum credeau unii.

RO-ALERT nu va trimite mesaje SMS pe vreun telefon al oamenilor, cei alerte de avertizare de tip Cell Broadcast, iar in imaginea de mai jos puteti vedea cum arata aceste mesaje cand ajung pe telefoane. Practic, vorbim despre o alerta care apare pe telefon cu un sunet puternic, greu de confundat, RO-ALERT fiind gandit pentru a trimite mesajele de tip Cell Broadcast, si nu SMS, pentru ca acestea pot fi configurate sa ruleze un sunet in mod permanent pana e inchisa manual alerta.

RO-ALERT: DE CE NU Primesti Mesaje SMS pe Telefon

RO-ALERT a fost gandit in acest mod pentru ca mesajele SMS pot fi trecute cu vederea, sau nu pot fi auzite, insa alertele de tip Cell Broadcast sunt rulate chiar daca telefonul are sunetele oprite, deci sunt imposibil de ignorat. Mesaje SMS de la RO-ALERT sigur nu veti primi, dar daca nu ati primit nici o alerta de tip Cell Broadcast zilele acestea, atunci ar trebui sa va uitati in acest articol pentru a invata cum sa configurati RO-ALERT, sau pe paginile de mai jos :

  1. Orange
  2. Vodafone
  3. Telekom
  4. Digi

ro-alert sms telefon 1

RO-ALERT nu va functiona deocamdata pe iPhone, care nu este momentan compatibil cu sistemul Cell Broadcast, dar o viitoare actualizare a iOS va rezolva problema pentru clientii cu aceste telefoane. Nu se stie deocamdata cand ar urma sa actualizeze Apple sistemul iOS pentru a fi compatibile si telefoanele iPhone cu RO-ALERT, asa ca intre timp puteti descarca aplicatia iOS pentru a primi macar notificari cand exista avertizari trimise de IGSU.

UPDATE: De la ora 17:00 incepe o noua runda de testare a sistemului RO-ALERT in Bucuresti si Ilfov.