Huawei P20 PRO vs iPhone XS vs GALAXY Note 9: Autonomia Bateriei

Huawei P20 PRO, iPhone XS, iPhone XS Max, Samsung GALAXY Note 9, Google Pixel 3 XL, OnePlus 6, HTC U12+ si LG G7 ThinQ au parte de o comparatie a autonomiei bateriei.

Huawei P20 PRO iPhone XS GALAXY Note 9 Autonomia Bateriei

Huawei P20 PRO, iPhone XS, iPhone XS Max, Samsung GALAXY Note 9, Google Pixel 2 XL, OnePlus 6, HTC U12+ si LG G7 ThinQ trec astazi printr-un test foarte interesant care ne arata ce autonomie a bateriei au in timpul navigarii pe internet. Vorbim despre un test facut pentru navigare pe internet folosind o conexiune 4G, iar Huawei P20 PRO iese castigator fara drept de apel, el fiind urmat de catre Google Pixel 2 XL, Samsung GALAXY Note 9, OnePlus 6, si abia apoi iPhone XS Max.

Huawei P20 PRO obtine nu mai putin de 14:13 ore de autonomie pentru navigarea pe internet folosind o conexiune 4G, cu 3 ore si 35 de minute mai mult decat iPhone XS Max, si cu 4 ore si jumatate mai mult decat iPhone XS. Huawei P20 PRO are o baterie de 4000 mAh in comparatie cu cea de aproape 3200 mAh a iPhone XS Max, iar diferenta este cam proportionala, din punct de vedere procentual, cu ceea ce vedem si pentru capacitatea de inmagazinare a energiei.

Huawei P20 PRO vs iPhone XS vs GALAXY Note 9: Autonomia Bateriei

Huawei P20 PRO iPhone XS GALAXY Note 9 Autonomia Bateriei 1

Huawei P20 PRO are o autonomie aproape dubla in comparatie cu LG G7 ThinQ, insa iPhone XS si iPhone XS Max sunt intrecute de toate competitoarele importante, HTC si LG contand prea putin in momentul de fata pe piata. Trebuie sa recunosc faptul ca incepand cu iOS 12 am observat un consum mult ai mare al bateriei in timpul folosirii conexiunilor 4G, iar asta probabil din cauza modem-urilor Intel, care sunt proaste, Huawei P20 PRO, si restul telefoanelor plasate deasupra iPhone, avand modem Qualcomm.

Huawei P20 PRO castiga acest test multumita bateriei de capacitate mare, dar si a faptului ca, spre deosebire de iPhone XS/Max, are un modem care este mai performant decat cel folosit de Apple, si consuma mai putina energie. Din pacate, disputa dintre Apple si Qualcomm afecteaza experienta consumatorilor, iar Huawei P20 PRO ieste in acest test ca telefonul ideal pentru cei care navigheaza foarte mult pe internet folosind conexiuni 4G.

15 COMENTARII

  1. Last year’s iPhone X lasted 10:49 on the same test, despite claims from Apple that the iPhone XS was supposed to last 30 minutes longer.
    Spune si partea asta !!!

  2. Daca diferenta de baterie fata de P20 Pro este proprtionala cu timpul de utilizare , asta inseamna ca mult laudata “optimizare” iOS nu exista, ba chiar din contra. Asta in conditiile in care iOS ruleaza mult mai putine aplicatii si procese ca un Android.

  3. Ceea ce ma deranjează intr-un fel e ca începând de la primul plus(6 plus) exista o diferența dintre modelul normal și cel plus in afara de ecran și baterie mai mare:
    -6/6 plus: 750p vs 1080p,stabilizare optica pe plus
    -6S/6S plus: 750p vs 1080p,stabilizare optica pe plus
    -7/7 plus: 750p vs 1080p,2gb ram vs 3 gb ram,single camera vs dual camera cu efect bokeh
    -8/8 plus: 750p vs 1080p,2gb ram vs 3gb ram,camera single vs camera duala cu efect bokeh plus portrait mode
    -XS vs XS Max: NIMIC! Au același ppi,același rami(4gb),aceasi camera. In afara de ecran și baterie mai mare care erau începând de la 6/6 plus pana la 8/8 plus,nici o diferenta.

  4. Destul de dezamăgitor
    Baterie ușor mediocră, antene mediocre, camera okish. Incepe sa nu își mai găsească locul in segmentul high end, dar pot oricând să bată cristale si piele de ren in carcasă si sa concureze cu vertu. Prețul oricum îl duce spre zona aia

  5. Tot ce pot sa va spun este ca Huawei P20 Pro nu tine mai mult ca Samsung Note 9. Am facut personal acest test cu un prieten care are P20 Pro. Cu Gps si Lte pornit, P20 Pro moare cu 20 minute inaintea lui Note 9. Deci iar toate aceste texte sunt vrajeala.

  6. Si care e problema ? Diferenta de pret e doar 100 si ceva de euro, pt modelul de 64 Gb., care reflecta marimea si calitatea ecranului ala care e cel mai bun (doar ca o sa coste 600$ sa-l schimbi daca se sparge).

  7. testele sintetice nu vor avea niciodata aplicabilitate in viata reala. Pe aceeasi parametrii fizici nu se pot obtine variatii asa mari de baterie decat pe un scenariu dinainte stabilit. Eu unul nu am mare incredere in aceste teste. Probabil ca functie de modul de utilizare duratele de viata ale aceluiasi device poate varia destul de mult de la un utilizator la altul. O singura chestie observ: one plus se mentine in top de 3 ani incoace. La banii care ii cei ofera exact ce ii trebuie unui roman la salariile de la noi.

  8. Aceeași comparație am făcut-o și eu, și clar P20 RRO iese câștigător. Nu știu ce ați testat voi acolo, dar rezoluția mare de la Note 9 papă bateria repede. Fă testul la ambele telefoane cu modul de economisire a energiei pe normal, cu rezoluția și luminozitatea la maxim, aceeași temperatură de culoare, toate funcțiile oprite sau pornite dar să fie la fel pe ambele (Bluetooth, hotspot, GPS, etc), foarte important : aceeași rețea mobilă ca să fie același nivel de semnal, și apoi se poate face testarea: navigare pe net până se descarcă (deși îmi e greu să cred că ambele persoane stau în tandem 14 ore să navigheze identic pe net) sau mai usor rulare de aceleasi clipuri video de pe YouTube.
    Și după aia o să vezi că Huawei stă cel mai bine la autonomie, și nu e vorba doar de P20 PRO, bateriile de 4000 fiind implementate încă de la seria Mate 10, iar procesorul cu Ai își face destul de bine treaba.
    Trist față de iPhone este că deși autonomia e foarte proastă, nici semnalul nu e foarte bun măcar, toți prietenii pe la birou sau prin încăperi fiind nevoiți să vorbească pe lângă geam sau afară, ceea ce la Huawei nu e cazul.

  9. N-am zis nimic de diferența de preț,doar ca înainte când aveai plus-ul,aveai și funcții in plus in afara de ecran și baterie mai mare(care se înțelege de la sine). De aceea e și diferența de doar 100$/€ dintre ele,fata de aprox 130 cât era înainte.

  10. Am facut testul in conditii identice, gps incontinuu, Lte Vodafone ambele, doar ca eu la Note 9 am schimbat rezolutia mare cu 1440p la FHD+, adica 2220 x 1080p ca sa fie ca la Huawei P20, care are tot 1080p.