iOS 12: Functia care REDUCE Autonomia Bateriei

iOS 12 are o noua functie care iti reduce foarte mult autonomia bateriei daca este activata pe iPhone si iPad, iata care este aceasta si cum poti creste autonomia.

ios 12 reduce autonomie baterie

iOS 12 are o noua functie care iti reduce foarte mult autonomia bateriei pe iPhone si iPad, sau cel putin asta am sesizat pe iPhone X si iPhone 8 dupa folosirea ei, asa ca am renuntat fara regret la ea. Vorbesc despre functia Screen Time, Timp de Utilizare, cei de la Apple implementand-o pentru a le permite utilizatorilor iPhone si iPad sa monitorizeze utilizarea aplicatiilor din iOS 12 pentru a sti pe care ar trebui sa le foloseasca mai putin, dar nu doar atat.

iOS 12 are autonomie mai mica din cauza acestei functii, iar asta am descoperit initial in timpul testarii versiunilor beta ale sistemului de operare, autonomia crescandu-mi in mod neasteptat dupa instalarea unei actualizari. Am cred ca totul are legatura cu modificari facute de catre Apple, insa am realizat rapid ca de fapt nu aveam functia Screen Time, Timp de Utilizare, activa in iOS 12, iar autonomia mi-a crescut de la incarcare o data la o zi si jumatate, la putin peste doua zile.

iOS 12: Functia care REDUCE Autonomia Bateriei

Ca timp efectiv de utilizare nu stiu cat de mare e modificarea in iOS 12, pentru ca nu mai inteleg nimic din noua formula de calculare a acestuia, insa dupa instalarea versiunii finale a iOS 12 am reactivat functia. Autonomia a scazut, asa ca am dezactivat-o, iar autonomia a crescut, si cred ca problema are la baza faptul ca iOS-ul consuma resurse monitorizand toate aplicatiile folosite de catre noi, resurse care ar fi mai utile pentru utilizarea telefonului, decat pentru monitorizarea lui.

N-am nevoie de functia Screen Time, Timp de Utilizare, asa ca nici nu am vreo intentie de a o mai reactiva vreodata, insa daca incepand cu iOS 12 v-a scazut autonomia bateriei, ar fi bine sa faceti un test si sa o dezactivati. Poate veti avea un rezultat bun, ca in cazul meu, sau poate veti avea un rezultat prost, indiferent de situatie, cred ca merita sa incercati macar sa va cresteti autonomia in iOS 12 pentru ca nu aveti absolut nimic de pierdut din asta.