Huawei UMILITA CU o Noua Cerere de INTERZICERE a Produselor

Huawei are parte de o noua lovitura foarte dura cu o cerere de interzicere a produselor sale, iata in ce masura va fi afectata compania chinezeasca din cauza ei.

huawei interzicere canada 359412

Huawei are parte de o noua lovitura dura in octombrie la doar cateva luni dupa ce a a avut produsele interzise la cumparare in orice fel de institutie guvernamentala din SUA, sau in cele ale companiilor care lucreaza pentru ele. Huawei este in aceeasi situatie cu ZTE, produsele sale fiind considerate un potential risc pentru siguranta nationala a SUA, iar acum canadienilor li se recomanda deasemenea sa nu isi riste siguranta cu echipamente si tehnologii ale chinezilor..

Huawei este subiectul principal al unei scrisori trimise de catre doi senatori americani catre prim-ministrul Canadei, Justin Trudeau, acestia rugandu-l sa nu permita crearea retelelor 5G din tara cu echipamente si tehnologii ale chienzilor. Se pare ca guvernul canadian a permis folosirea echipamentelor Huawei pentru dezvoltarea retelelor 5G din tara, insa acum americanii cer in mod public regandirea acestei decizii si interzicerea produselor chinezilor, in totalitate.

Huawei UMILITA CU o Noua Cerere de INTERZICERE a Produselor

Huawei a fost criticata deasemenea de un fost ministru adjuct al apararii din guvernul canadian cu ceva timp in urma, acesta spunand ca echipamentele chinezilor nu ar trebui folosite pentru retelele 5G din tara. Americanii avertizeaza inca de prin primavara ca echipamentele de telecomunicatii ale Huawei ii pot permite guvernului chinez sa spioneze datele care sunt transferate prin intermediul lor, si o fac atat de “puternic”, incat imi vine greu sa cred ca nu au dovezi ca acest lucru se intampla.

“While Canada has strong telecommunication security safeguards in place, we have serious concerns that such safeguards are inadequate given what the United States and other allies know about Huawei. I have a pretty good idea of how signal-intelligence agencies work, and the rules under which they work and their various operations. I would not want to see Huawei equipment being incorporated into a 5G network in Canada.”

Huawei s-a aparat intotdeauna spunand ca guvernul chinez nu are acces la datele sale, si ca exista atatea companii si tari care-i folosesc echipamentele, insa nici macar britanicii nu sunt convinsi de acest lucru. SUA incearca sa convinga cat mai multe tari sa renunte la produsele Huawei pentru retelele de telefonie mobila, iar din moment ce atat de multa presiune e pusa pe aceasta problema, reputatia celor chinezilor este afectata intr-o foarte mare masura, desi asta inca nu se vede in vanzari.