Apple: SCUZE pentru Conturi iCloud SPARTE de Hackeri

Apple si-a ceurt scuze pentru conturile sparte de catre hackeri si pentru banii furati din conturile clientilor fara ca acestia sa stie ce se intampla.

apple scuze cont icloud spart 359517

Apple si-a cerut astazi scuze pentru un atac serios care a avut loc in China, in el fiind implicate conturi iCloud sparte, si bani furati de la anumiti utilizatori in urma unor atacuri de tip phishing. Utilizatori de Apple ID-uri din China au pierdut chiar si cateva sute de dolari in urma acestui atac, banii fiind furati de catre hackeri, iar Apple si-a cerut scuze pentru aceasta problema.

Cei de la Apple nu au oferit detalii cu privire la metoda prin care hackerii au reusit sa sparga Apple ID-urile utilizatorilor, insa a facut referire la un atac de tip phishing intr-un comunicat furnizat presei din China. Apple nu a dezvaluit exact cate conturi au fost afectate de acest atac, sau cum s-a obtinut accestul al conturi, dar a spus ca ele nu erau protejate cu sistemul de autentificare in 2 pasi.

Apple: SCUZE pentru Conturi iCloud SPARTE de Hackeri

Apple a colaborat cel mai probabil cu companiile Alipay si WeChat pentru a le oferi utilizatorilor de Apple ID-uri informatii privind motivele in baza carora banii au fost furati. Desigur ca in mod public nu s-a spus absolut nimic, dar e posibil ca acele conturi sa fi fost sparte de hackeri, sau sa aiba datele furate in urma unui atac de tip phishing, in care victimele au oferit singure date despre conturi.

„Apple apologized over the hacking of some Chinese accounts in phishing scams, almost a week after it emerged that stolen Apple IDs had been used to swipe customer funds. In its English statement Tuesday, Apple said it found “a small number of our users’ accounts” had been accessed through phishing scams. “We are deeply apologetic about the inconvenience caused to our customers by these phishing scams,” Apple said in its Chinese statement.”

Apple face aici o miscare destul de neasteptata, deoarece in mod normal americanii nu prea isi cer scuze in mod public pentru probleme de acest gen, de obicei spunand ca nu e vina ei. In aceasta situatie, felul in care sunt prezentate lucrurile pare sa dea de inteles ca Apple ar avea o vina in ceea ce priveste acest hack, insa adevarul nu-l vor afla prea curand chinezii.

Articolul precedentHuawei MATE 20, Pro, X: PRET, SPECIFICATII, LANSARE
Articolul următorPartenerii Apple Asteapta Vanzari SLABE pentru iPhone XR
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.