HUAWEI MATE 20 X: Telefonul MARE cat o Tableta

Huawei MATE 20 X este noul telefon mare cat o tableta, compania Huawei lansandu-l special pentru cei care iubesc gaming-ul de pe smartphone-urile proprii.

Huawei Mate 20 X tableta 359644

Huawei Mate 20 X a fost lansat in mod oficial ieri de catre compania Huawei, si vorbim despre un smartphone care este intr-adevar la fel de mare cat o tableta, ecranul sau cu diagonala de 7.2 inch intrecandu-le pe cele ale phablet-urilor “obisnuite”. Huawei Mate 20 X a fost creat special pentru gameri, sau cel putin asta a dat de inteles compania Huawei, telefonul avand un ecran OLEd care ar trebui sa redea cat se poate de bine imaginile din aplicatii.

Huawei Mate 20 X are si 6 GB RAM integrati de catre cei de la Huwei, impreuna cu noul chip Kirin 980, iar asta desi un smartphone atat de mare ar fi avut nevoie de ceva mai multa memorie pentru a oferi o experienta foarte buna. Pe de alta parte, Huawei Mate 20 X are un sistem de racire care foloseste grafen si vine cu o baterie cu capacitate de 5000 mAh, cea mai mare integrata pana in prezent intr-un smartphone creat de catre chinezi.

Huawei Mate 20 X: Telefonul MARE cat o Tableta

Huawei Mate 20 X nu e suficient de mare, sau cel putin asta considera cei de la Huawei din moment ce au decis sa creeze pentru el inclusiv un gamepad, care poate fi atasat in fiecare parte laterala a telefonului. Huawei Mate 20 X seamana intr-o anumita masura cu Nintendo Switch, iar ideea coreenilor a fost cel mai probabil de a oferi o alternativa si pentru acest produs, incercand sa acopere cat mai multe “utilitati” cu smartphone-urile pe care le lanseaza.

Huawei Mate 20 X are specificatii similare cu cele ale Huawei Mate 20 Pro, exceptand ecranului foarte mare, insa vine si cu multe lucruri in minus, dar costa doar 900 de euro, cu 100 de euro mai putin decat varful de gama. Deocamdata Huawei Mate 20 X nu este disponibil pentru precomanda in Romania, insa de indata ce va fi oferit de catre partenerii chinezilor, va voi anunta printr-un articol separat, asa ca nu uitati sa reveniti pe iDevice.ro.