Orange Afiseaza Vitezele de Internet Mobil pentru FIECARE Localitate

Orange listeaza de astazi vitezele de internet mobil pentru fiecare localitate in care ofera servicii de telefonie mobila, iata cum le poti vedea acum.

orange harta viteza internet 359647

Orange are incepand de astazi o noua harta cu acoperirea GSM pentru Romania, iar conform CEO-ului companiei, Liudmila Climoc, fiecare localitate are afisata viteza teoretica de internet mobil, ce poate fi atinsa de catre clienti. Stiti probabil ca pe website-ul Orange exista o harta unde este prezentata acoperirea GSM a operatorului pentru toata Romania, ei bine pana acum acolo erau listate doar tipurile de acoperire pentru fiecare localitate, adica 2G/3G/4G/4G+.

Orange listeaza acum, separat de tipul de acoperire, inclusiv viteza teoretic de internet mobil pe care clientii o pot atinge in momentul in care ii folosesc serviciile, ceva ce cred ca se poate dovedi a fi o idee excelenta. Cei de la Orange prezinta totusi in harta de acoperire vitezele care pot fi atinse “în condiții de laborator, prin utilizarea unor echipamente terminale și linii de acces de ultimă generație”, deci vitezele reale vor fi mai mici decat ceea ce vedeti acolo.

Orange Afiseaza Vitezele de Internet Mobil pentru FIECARE Localitate

orange harta viteza internet 359647 1

Orange listeaza Bucurestiul ca avand o retea 4G+ care poate oferi viteze de navigare pe internet de pana la 400 Mbps, insa nici cu iPhone XS Max, care teoretic poate atinge viteze mai mari, n-am trecut de cam 120 Mbps. Diferenta dintre realitate si vitezele teoretice este mare, e posibil ca unele terminale sa atinga viteze chiar mai mari de 200 Mbps atunci cand reteaua e mai goala, dar cei de la Orange nu vorbesc despre viteze reale, ci doar teoretice, la fel ca restul.

Orange nu este totusi primul operator care listeaza vitezele de internet mobil pe care clientii le pot obtine in diverse localitati, cei de la Vodafone avand deja in website o harta cu acoperire care ofera informatii similare. Telekom inca nu a ajuns la fel de departe, iar cei de la Digi Mobil mai au mult pana a “descoperi focul”, asa ca daca sunteti client al Orange, puteti afla cam ce viteza de internet ar trebui sa aveti in locatia in care va aflati, sau locuiti.