Uniunea Europeana. DETECTOARE de MINCIUNI la Punctele Vamale

Uniunea Europeana. Primele detectoare de minciuni au fost anuntate pentru implementare in punctele vamale din blocul comunitar, iata ce vor face.

Uniunea Europeana detector minciuni vama

Uniunea Europeana. Detectoare de minciuni urmeaza sa fie amplasate la diverse puncte vamale din statele europene incepand de anul acesta, intr-un test facut de catre europeni pentru cetatenii care calatorec prin Europa. Ungaria, letonia si Grecia vor fi tarile in care Uniunea Europeana va amplasa aceste detectoare de minciuni pentru un test de 6 luni, dar numai la punctele de intrare cu tari din afara blocului comunitar.

Uniunea Europeana. iBorderCtrl este denumirea proiectului care va aduce aceste detectoare de minciuni la punctele vamale europene, ele urmand a functiona in baza inteligentei artificiale. Aceste aparate pregatite de catre Uniunea Europeana vor inlocui vamesii in acele puncte, iar oamenii care vor dori sa le foloseasca vor folosi o aplicatie online pentru a se inregistra, si a fi mai apoi chestionati cand ajung la acel punct vamal.

Uniunea Europeana. DETECTOARE de MINCIUNI la Punctele Vamale

Uniunea Europeana. Raspunsurile oferite de catre oameni la intrebarile vamesilor virtuali vor fi analizate in timp real, iar in functie de expresiile faciale, oamenii vor trece mai departe, sai vor fi verificati de vamesi reali. Pentru a trece in Uniunea Europeana de vamesii de la iBorderCtrl va fi emis un cod QR pe care oamenii il vor folosi, insa in caz de detectare a unor minciuni, oamenii vor fi amprentati, li se va scana palma, se va face o inregistrare 3D a fetei, si vor fi verificati de un vames real.

“In Hungary, Latvia, and Greece, travelers will be given an automated lie-detection test—by an animated AI border agent. The system, called iBorderCtrl, is part of a six-month pilot led by the Hungarian National Police at four different border crossing points. We’re employing existing and proven technologies—as well as novel ones—to empower border agents to increase the accuracy and efficiency of border checks.”

Uniunea Europeana. In perioada de testare nicio persoana nu va fi oprita din a trece granita de catre acest sistem, desi testele initiale pentru sistem au avut drept rezultat o acuratete de 76%. Abia dupa ce acuratetea va ajunge la 85% se va lua decizia de a implementa acest sistem pentru granitele din Uniunea Europeana, autoritatile dorind ca detectarile false sa fie intr-un procent cat mai mic, sau sa dispara in totalitate.