Google Chrome. Te ALERTEAZA cand esti in PERICOL

Google Chrome. O noua functie foarte importanta a fost implementata de catre compania Google pentru a te alerta atunci cand esti in pericol cand navighezi pe web.

google chrome alerta pericol

Google Chrome. O noua functie foarte imporntanta este implementata de catre compania Google in cadrul browserului care este in momentul de fata cel mai folosit pentru navigare pe internet la nivel global. Functia este implementata deoarece, din cate se pare, milioane de utilizatori ai Google Chrome sunt pacaliti de catre website-uri sa plateasca pentru servicii necunoscute prin intermedul abonamentului de telefonie mobila, iar Google vrea sa rezolve aceasta problema.

Google Chrome. In strainatate exista website-uri care permit efectuarea de diverse achizitii folosind doar un numar de telefon, iar unele dintre ele sunt special gandite pentru a pacali utilizatorii sa-si dea banii prin abonament. Pentru a proteja milioanele de utilizatori ai Google Chrome care sunt lasati lunar fara bani, browserul va afisa o alerta precum cea de mai jos in momentul in care un anumit website incearca sa perceapa o taxa pentru un serviciu, prin intermediul unui abonament de telefonie mobila.

Google Chrome. Te ALERTEAZA cand esti in PERICOL

google chrome alerta pericol 1

Google Chrome. Browserul va marca automat website-urile care au metode nu tocmai “ortodoxe” de a cere bani pentru ceva printr-un abonament de telefonie mobila, iar pentru ca ele sa nu fie marcate, ar trebui sa fie corecte. Mai exact, website-urile ar trebui sa mentioneze in mod clar ca utilizatorul urmeaza sa accepte plata unui serviciu, care este cuantumul acestuia, si ce informatii despre plata vor trebui inregistrate, Google Chrome detectand in mod automat aceste informatii.

Google Chrome. Aceasta functie foarte importanta este anuntata pentru implementare de catre cei de la Google in versiunea 71 a browserului, care va fi lansata undeva prin decembrie de catre companie. Separat de aceasta functie, Google Chrome va avea implementata o functie care va ascunde reclamele sacaitoare pe website-urile care au prea multe, dar si pe cele inselatoare, care incearca sa ne pacaleasca in legatura cu virusarea calculatoarelor, sau instalarea de “actualizari”.