iOS 12. Problema Noua Descoperita pe iPhone si iPad

iOS 12. O noua problema a fost descoperita pe iPhone si iPad de catre utilizatori, iata ce a mai gresit compania Apple pentru sistemul de operare.

ios 12 screen time

iOS 12. O noua problema a fost descoperita pe iPhone, iPad si iPod Touch cu noua versiune a sistemului de operare, iar de aceasta data vorbim despre ceva ce are legatura cu sistemul Screen Time, Timp de Utilizare. Mai exact, cei de la Apple au implementat in iOS 12 o noua functie care le permite parintilor sa limiteze timpul petrecut de catre copii folosind aplicatii.

iOS 12. Folosind aceasta functie, parintii pot seta perioade de timp in care anumite aplicatii pot fi folosite, dupa expirarea sa aplicatiile trebuind sa fie automat blocate, cel putin teoretic. In realitate, se pare ca un copil a descoperit ca iOS 12 nu verifica prea bine timpul petrecut in aplicatii daca acestea sunt inchise complet din fundal inainte ca timpul sa expire.

iOS 12. Problema Noua Descoperita pe iPhone si iPad

iOS 12. Puteti vedea in clipul video de mai jos cum a fost a fost exploatata aceasta problema a Screen Time, Timp de Utilizare, pe un iPhone, iar situatia in sine e una penibila pentru Apple. Stim deja ca Apple recomanda ca aplicatiile sa nu fie vreodata inchise din fundal, asa ca e posibil ca inginerii sa nu fi verificat in iOS 12 ce se intampla daca aplicatiile sunt inchise.

iOS 12. Desigur ca in mod normal sistemul de operare nu ar trebui sa uite ca aplicatia a fost folosita dupa ce ea este inchisa complet din fundal, dar asta e alta discutie. Totusi, v-am spus intr-un articol anterior ca iOS 12 Screen Time reduce autonomia bateriei iPhone si iPad foarte mult, asa ca ar fi bine sa evitati oricum aceasta functionalitate oferita de Apple.