Fanii Apple NU mai vor sa Cumpere Telefoane iPhone

Apple are o mare problema cu modelele din 2018 ale telefoanelor iPhone, deoarece fanii nu mai sunt la fel de interesati sa le cumpere, iata cat de serioasa e situatia.

iphone cumpara

Fanii Apple nu mai vor sa cumpere telefoane iPhone la fel de des precum o faceau inainte, sau cel putin asta ne spune un nou studiu facut in SUA, care arata ca intentia de cumparare pentru telefoanele Apple e la cel mai mic nivel din ultimii ani. Conform celor de la USB, doar 18% dintre participantii la studiu intentioneaza sa cumpere un iPhone in urmatoarele 12 luni, fata de 21% anul trecut, usor mai mult decat 17% inregistrat in 2015, dupa lansarea iPhone 6S.

Explicatiile analistilor privind aceasta scadere dramatica a interesului oamenilor vis-a-vis de iPhone au la baza preturile foarte mari practicate de catre compania Apple, dar si faptul ca telefoanele sunt inlocuite mai rar. Daca pana acum oamenii isi inlocuiau telefoanele, in medie, o data la cam un an si jumatate spre doi ani, o data cu cresterea preturilor telefoanelor, in special ale iPhone, telefoanele sunt, in medie, schimbate la peste 2 ani.

Fanii Apple NU mai vor sa Cumpere Telefoane iPhone

Pentru iPhone, asta inseamna ca o buna parte dintre cei care au cumparat iPhone 8 si iPhone X, nu vor face upgrade la iPhone XR si iPhone XS prea curand, iar cei cu modele mai vechi nu se uita cu mare interes la primul. Apple a riscat cu preturile foarte mari pentru iPhone, i s-a parut ca lucrurile merg bine, in baza succesului iPhone X, insa finalul anului 2018 a aratat ca in randul consumatorilor nu exista mare dorinta de a cheltui sume considerabile pe telefoane.

Intention in buying an iPhone “was down across the board” and most significantly in the U.S. and China.  IPhone buying intent in the U.S. has been dialed back to a five-year low, same as iPhone 6S levels, and interest in China also hit a new low. n the U.S., only 18 percent of the survey respondents said they planned to buy an iPhone in the next 12 months, down from 21 percent last year, and close to the 17 percent in October 2015 during the iPhone 6S cycle. The purchase intent is 23 percent in China, which is 6 percent lower than last year’s figure.

Pentru ca Apple sa fi avut in continuare succes mare cu telefoanele iPhone scumpe, era necesar ca seria iPhone XS sa aduca  un update major, insa in schimb a venit cu noutati minore, care nu justifica in niciun fel un upgrade de la iPhone X. Rezultatele acestei strategii lacome se vad in disperarea cu care Apple incearca sa creasca vanzarile telefoanelor sale in perioada sarbatorilor de iarna, una in care de obicei nu facea fata comenzilor, dar in care acum are probleme in a-si vinde stocurile.