Windows 10. Microsoft SPIONEAZA Clientii Din Lumea Intreaga

Windows 10. Compania Microsoft isi spioneaza clientii din lumea intreaga, dupa ce a mintit ca le permite sa opreasca aceasta practica rusinoasa pentru companie.

Windows 10 spionare

Windows 10. Microsoft a fost prinsa ca-si spioneaza clientii care au instalat sistemul de operare in propriile calculatoare, si problemele par sa nu se mai opreasca pentru americani de cateva luni bune. Vorbim aici despre faptul ca Windows 10 trimite la compania Microsoft log-uri privind activitatea utilizatorilor in propriile calculatoare, iar asta in conditiile in care oamenii dezactiveaza in mod expres functia care blocheaza acest sistem implementat de catre americani.

Windows 10. Dupa lansarea sistemului de operare, Microsoft a recunoscut ca isi spioneaza clientii, insa se apara spunand ca vrea doar sa imbunatateasca experienta de utilizare a sistemului de operare, fara ca datele sa ajunga la alte companii terte. Cei de la Microsoft au implementat apoi optiuni care permiteau dezactivarea acestui sistem, insa se pare ca Windows 10 inca trimite log-uri de activitate ale calculatoarelor catre serverele celor din Redmond, totul in ciuda promisiunilor ca asta nu se va mai intampla.

Windows 10. Microsoft SPIONEAZA Clientii Din Lumea Intreaga

Windows 10. Teoretic, Microsoft nu ar trebui sa mai primeasca log-uri de activitate din calculatoare daca utilizatorii dezactiveaza functia Diagnostics & Feedback din sectiunea Privacy a aplicatiei Settings. Teoretic, asta ar trebui as impiedice trimiterea de date din calculatoare catre serverele Microsoft, insa asta nu se prea intampla, iar cei care se logheaza in conturile cloud ale Microsoft pot descoperi ca Windows 10 a trimis destule date catre companie din calculatoarele lor.

While users now have the option to head to Settings>Privacy>Activity History and uncheck “Let Windows synchronise my activities from this PC to the cloud” to prevent Microsoft from getting the data, it is not working as advertised. Users have also discovered that clicking “Clear activity history” doesn’t help either as you can still login in on your Microsoft Account and access the Activity History even after clearing it from the PC.

Windows 10. Microsoft are nevoie de informatii din calculatoarele oamenilor pentru a imbunatati sistemul de operare, insa foarte putini ar fi de acord sa le ofere daca ar sti ce ajunge la companie, si cine vede acele date. Ca Microsoft a fost prinsa iar cu minciuna, si ca Windows 10 inca mai spioneaza oamenii nu ar trebui sa mire, iar asta pentru ca nu e prima oara cand e prinsa, nu e prima oara cand spune ca protejeaza in intimitatea utilizatorilor, si nu e ultima oara cand se va intampla asta.

3 COMENTARII

  1. daca tu esti un nimic si navighezi pe internet ca un nimeni, asta nu inseamna ca toti suntem la fel ca tine. Putem bloca spyingul din hosts insa nu putem fi siguri 100% microsh!tul iti poate vedea orice istoric de navigare , toate site-urile si dns-urile pe care le accesezi trec intai prin serverele lor. amintiti-va de no-ip cum a fost blocat pe toate dispozitivele windows.

  2. Troleala mult pt nimic. Acelasi lucru il fac toate sistemele de operare. Macar Microsoft te mai intreaba de una si colecteaza alta.
    BTW – azi mi s-a updatat unul din laptopuri la ultima versiune – nu s-a intamplat nimic rau , nu s-a terminat lumea , nu am pierdut nimic .
    Mai usor la dat parul si articlole anti orice in afara de Apple.
    Astept sa apara Chwebacca sa spuna ceva despre insideri.