Huawei. NOUA LOVITURA DURA primita din Franta

Huawei. O noua lovitura foarte dura este primita din Franta de catre compania chinezeasca, problemele sale incepand sa devina tot mai mari in Europa.

9

huawei franta

Huawei. O noua lovitura serioasa este aplicata companiei astazi, dupa ce s-a aflat ca inca o tara pregateste interzicerea produselor sale, ca parte a campaniei pe care o duc americanii pentru a face compania uitata. Mai exact, v-am spus ca in Franta se discuta de ceva vreme metode prin care sa poata fi interzisa compania Huawei, iar astazi aflam ca se pregatesc o serie de masuri care sa-i permita guvernului sa faca asta la inceputul anului 2019.

Huawei. In Franta exista legislatie care permite interzicerea anumitor produse care prezinta un risc pentru siguranta nationala, iar acum se finalizeaza o serie de schimbari care ar viza compania chinezeasca. E vorba de schimbari care, in mod tacit, ar transforma produsele companiei Huawei in unele indezirabile pentru guvern, si imposibil de folosit pentru operatorii de telefonie mobila, iar asa compania va fi interzisa intr-o foarte importanta tara europeana.

Huawei. NOUA LOVITURA DURA primita din Franta

Huawei. Jurnalistii au obtinut informatiile dupa discutii cu 15 oameni implicati in procesul de interzicere a companiei chinezesti, presedintele Emmanuel Macron dorind sa securizeze retelele de telefonie mobila, in principal cele 5G. Orange nu va folosi echipamentele Huawei pentru reteaua 5G din Franta dupa discutii cu autoritatile din tara, CEO-ul grupului parand sa nu creada in povestea de spionaj, insa spune ca a sa companie este prudenta, la cererea guvernului.

Bloomberg News spoke with 15 people with knowledge of President Emmanuel Macron’s push for significantly tighter regulation. As French phone companies start seeking suppliers to build out 5G networks, parts of the country’s telecoms infrastructure is being made inaccessible to Huawei through legal and regulatory revisions — many classified. Orange, won’t use Huawei equipment in its 5G network in the country because of “a call to prudence by French authorities. Two other French operators, Bouygues Telecom and Altice’s SFR, say they’ll look to directives from France’s National Agency for the Security of Information Systems.

Huawei. SFR si Bouygues au dat de inteles ca vor analiza cererile guvernului, si cel mai probabil vor decide sa evite componentele chinezilor, iar asa compania este incetul, cu incetul, eliminata din Europa de catre americani. Germania are deasemenea discutii foarte serioase privind interzicerea echipamentelor Huawei pentru viitoarea retea 5G, iar de la aceste tari se va porni un efect de domino spre altele din Uniunea Europeana, mai ales ca in Marea Britanie, British Telecom a anuntat ca nu va colabora cu producatorul chinez.