Huawei. Compania Vorbeste despre PROBLEME cu 5G

Huawei. Compania chinezeasca vorbeste pentru prima oara despre probleme 5G pe care le are la nivel global, ea incercand sa isi repare reputatia patata.

huawei 5g

Huawei. In urma scandalurilor care au afectat compania in ultimele luni, chinezii s-au gandit intr-un final sa ofere si cateva informatii cu privire la activitatea lor la nivel global, in special pentru 5G. Desi Huawei a fost acuzata ca este un risc pentru siguranta nationala a multor tari, exceptand Germania, unde se pare ca nu s-au gasit dovezi de spionaj, compania vorbeste despre cat de multe produse pentru 5G a vandut si ca putine state au contactat-o pentru a discuta problemele.

Huawei. Mai jos aveti un comunicat de presa trimis de catre compania chinezeasca in legatura cu recentele probleme privind retelele 5G de viitoare generatie, ea afirmand ca ramane lider in industria de telecomunicatii pentru aceasta tehnologie. Huawei ar fi semnat de 25 de contracte pentru furnizarea de echipamente pentru viitoare retele 5G, si a vandut peste 10.000 de antene catre operatori care vor sa le foloseasca pentru propriile retele incepand cu 2019.

Huawei. Compania Vorbeste despre PROBLEME cu 5G

Huawei. Compania spune totusi ca nu a avut vreodata un incident “serios” de securitate in care sa fie implicate echipamentele sale, insa nu spune si cat de grav trebuie sa fie un incident pentru a fi luat in considerare. Asta inseamna ca Huawei a avut probleme de securitate cu produsele sale pana acum, dar asta nu e anormal, insa ceea ce nu stim, este cat de grave au fost acele probleme, iar asta pentru ca nici americanii n-au vrut sa ofere informatii cu privire la asta.

Huawei. In momentul de fata compania incearca destul de timid sa se apere in fata acestor acuzatii, insa are parte de suportul guvernului chinez, in mod destul de neobisnuit, insa si a multor altor companii din China. Ca sa fiu sincer, nu stiu cand guvernul chinez a aparat atat de viguros o alta companie locala, asa cum face cu Huawei, si cand atat de multe alte companii si-au aratat suportul pentru sustine o alta companie atacata la nivel international.

În ultimii 30 de ani, produsele și soluțiile companiei Huawei au servit consumatori din peste 170 de țări. Printre clienții Huawei se regăsesc atât marii operatori din zona telecom, cât și companii incluse în topul Fortune Global 500, precum și sute de milioane de consumatori.

În ultimele săptămâni, efortul Huawei de a implementa tehnologia 5G a avut parte de acoperire mediatică extinsă. Din păcate, o parte din publicații au furnizat informații inexacte, în timp ce altele au folosit date eronate dezinformând publicul. Huawei dorește să ofere clarificări bazate pe fapte reale.

Huawei rămâne liderul industriei de comunicații 5G, atât în ceea ce privește tehnologia, cât și implementarea comercială. În momentul de față, Huawei este singurul furnizor de echipamente din industrie care poate oferi un set complet de soluții integrate 5G.

Potrivit lui Ken Hu, Rotating Chairman la Huawei, până în prezent, Huawei a semnat deja 25 de contracte comerciale pentru implementarea tehnologiei 5G și mai mult de 50 de înțelegeri comerciale cu operatori din întreaga lume. În plus, au fost transmise mai mult de 10.000 de antene pentru rețele 5G pe piețele globale, iar Huawei rămâne cu mult înaintea concurenților săi în acest sens. În prima jumătate a anului 2019, Huawei va lansa primul set de smartphone-uri 5G având la bază procesoare Kirin, care se va bucura de popularitate în a doua jumătate a anului.

Referitor la acuzațiile privind securitatea, Ken Hu a spus: “Este mai bine să lași faptele să vorbească de la sine. Nu am avut niciodată un incident serios de securitate cibernetică în care să fie implicate echipamentele noastre. Credem însă că securitatea cibernetică reprezintă o problemă reală pe întreg globul. Este o vulnerabilitate care afectează întreaga industrie și trebuie să o abordăm împreună.”

“Având în spate cea mai strictă verificare din partea autorităților de reglementare sau a clienților noștri, nu a existat nicio dovadă că echipamentul nostru ar reprezenta o amenințare la adresa securității”, a spus Ken Hu.

“Suntem dispuși să purtăm discuții deschise cu oricine are îngrijorări legitime, dar pentru orice acuzații neîntemeiate, ne vom apăra cu fermitate și nu vom permite ca reputația noastră să fie afectată”, a concluzionat Hu.