Google Chrome. ATENTIE! PROBLEMA ce BLOCHEAZA Calculatoarele

Google Chrome. O problema foarte grava afecteaza calculatoarele utilizatorilor, iata cum trebuie sa te feresti pentru ca hackerii sa nu te poata ataca.

Google Chrome blocat

Google Chrome. O problema foarte grava ce blocheaza calculatoarele utilizatorilor a fost descoperita pentru cel mai folosit browser de pe planeta, ea fiind foarte usor de declansat in timp ce doar navigam pe internet. In imaginea de mai jos puteti vedea cum arata un website care poate declansa bugul care poate bloca Google Chrome si implicit calculatoarele utilizatorilor, HDD-urile PC-urilor fiind folosite la 100% cand vulnerabilitatea este exploatata de catre hackeri.

Google Chrome. Totul are la baza rularea unui cod JavaScript in bucla in momentul accesarii paginilor web infectate, iar asta declanseaza folosirea in proportie de 100% a HDD-urilor calculatoarelor, rezolvarea problemei fiind foarte dificila. Se pare ca aceasta problema afecteaza browserele care ruleaza in sistemul de operare Windows 10 in momentul de fata, deci in versiunile anterioare ale sistemului de operare ar trebui sa fiti in siguranta, cel putin in momentul de fata.

Google Chrome. ATENTIE! PROBLEMA ce BLOCHEAZA Calculatoarele

Google Chrome blocat windows 10

Google Chrome. Vulnerabilitatea este declansata cu un mesaj de alerta care pare sa provina de la compania Microsoft si alerteaza utilizatorii in legatura cu faptul ca a al lor calculator ar putea fi infectat cu un virus, ceea ce desigur ca este fals. In momentul in care pagina respectiva e accesata, iar mesajul apare, se declanseaza si scriptul JavaScript care ruleaza in bucla si foloseste HDD-ul la 100% din capacitate, blocand complet calculatorul utilizatorului, ceea ce este foarte greu de rezolvat.

Google Chrome. Singurele solutii pentru a folosi calculatorul implica inchiderea tuturor proceselor care au legatura cu browserul, folosind Task Manager, sau repornirea calculatoarelor, prima situatie fiind mai complicata de realizat pe calculatoarele cu hardware mai slab. Desigur ca repornirea browserului si alegerea optiunii Restore pentru paginile web inchise fortat va redeschide pagina infectata si problema va fi reactivata, asa ca aveti grija sa nu faceti asta, pentru ca asa veti trece prin aceeasi situatie la nesfarsit.