Apple este Victima unui BOICOT cu efecte Serioase

Apple este afectata de un boicot care are efecte serioase asupra companiei, iata in ce tara clientii refuza sa-i mai cumpere produsele in acest moment.

apple boicot

Apple este vazuta ca victima a unui boicot prin care chinezii refuza sa-i mai cumpere produsele, impreuna cu cele altor companii din China, totul din cauza razboiului comercial dintre cele doua tari. Analistii au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au analizat piata din China, si au descoperit ca desi oficial guvernul chinez n-a cerut asta, cetatenii incep sa evite produsele americanilor.

Apple este una dintre cele companiile afectate cel mai vizibil de acest boicot informal al cetatenilor chinezi, iar asta pentru ca este o companie foarte importanta la nivel global. Daca guvernul nu recomanda evitarea produselor americane, companiile locale le recomanda cetatenilor sa cumpere produsele fabricate local, adica mai tot ceea ce vand si americanii.

Apple este victima unui boicot al chinezilor, iar efectele se vad in scaderea incasarilor

Apple a pierdut multi bani din cauza razboiului pe care Donald Trump il duce in momentul de fata cu China, insa exista si alte companii care sufera de pe seama acestei politici. Nu doar boicotul este o problema pentru companiile americanie, ci si o contractie a economiei chinezesti din cauza sanctiunilor impuse de catre SUA, consumatorii avand mai putini bani de cheltuit.

According to a survey conducted by our colleagues in equity research, consumers in China and India are showing less interest in upgrading to an iPhone and more interest in upgrading to Xiaomi and Samsung. Apple sales may also suffer from a general redirection of Chinese demand away from U.S. products.

Apple nu sufera doar in China, ci si in India, acolo unde oricum nu vindea prea mult, dar asta din cauza faptului ca indienii sunt mai saraci, si preturile iPhone sunt extraordinar de mari pentru ei. Apple este o victima a politicii internationale dusa de catre SUA, dar si a politicii de preturi pe care o are in momentul de fata, iar acest lucru nu se va schimba in bine prea curand.