iPhone XS si XR au Productia REDUSA iar de Apple

iPhone XS, iPhone XS Max si iPhone XR au iarasi redusa productia de catre compania Apple, iata cu cat va fi mai mica in primele trei luni din 2019.

iPhone XS productie redusa

iPhone XS, iPhone XS Max si iPhone XR au productia redusa de catre compania Apple la doar o saptamana din momentul in care americanii au anuntat ca vor inregistra in T4 2018 vanzari mai mici decat in T4 2017. Informatia vine direct de la partenerii celor din Cupertino, o publicatie japoneza afirmand ca reducerea productiei pentru iPhone XS, iPhone XS Max si iPhone XR ar fi de cam 10%, dar ea se adauga altor reduceri facute in lunile anterioare de catre americani.

iPhone XS, iPhone XS Max inregistreaza impreuna vanzari mai mici decat cele ale iPhone XR, iar ambele serii au vanzari mai mici decat cele iPhone 8/Plus si iPhone X in T4 2017, ceea ce este un punct bun de plecare pentru a crede in reducerea vanzarilor. Chiar daca iPhone XS este modelul premium din seria lansata in acest an, compania Apple nu are succes in a convinge consumatorii sa-i cumpere produsele, asa ca nu se mai chinuie sa le fabrice in cantitati atat de mari.

iPhone XS, iPhone XS Max si iPhone XR au probleme cu vanzarile, si productia redusa de Apple

iPhone XS are productia redusa in perioada ianuarie – martie 2019, adica exact primul trimestru fiscal al acestui an, o perioada in care vanzarile de produse electronice oricum scad, deci asta nu e neaparat o surpriza. Din momentul lansarii si pana acum, productia de telefoane iPhone XS si iPhone XS Max a fost redusa cu peste 20%, daca luam in calcul si ceea ce a facut Apple la inceputul anului, iar procentul este unul semnificativ pentru un telefon lansat atat de recent.

Production volume in the January-March quarter of 19 is expected to be cut by about 10% from the original plan. An official said, “Although the range of reductions depends on which model you are producing, it will be about 10% on average.” iPhone production including the old models was estimated to be 47 million to 48 million in January to March, but there is a view that it will remain at around 40 to 43 million.

iPhone XS si iPhone XS Max au preturi mult mai mari decat iPhone XR, insa chiar si asa, consumatorii nu se grabesc sa cumpere al doilea model, acesta avand deasemenea productia redusa cu peste 20% din noiembrie si pana acum. 2019 poate fi privit ca un an ratat de catre compania Apple, iar iPhone XS, iPhone XS Max si iPhone XR sunt telefoanele care au dezamagit nu doar compania, ci si fanii, care nu se grabesc sa le cumpere.

iPhone XS, iPhone XS Max si iPhone XR cu productia redusa si vanzarile mici vor fi mai ieftine in urmatoarele luni, pe masura ce Apple va dori sa-si creasca vanzarile si va oferi promotii pe masura.