Google Chrome si Functia la care NU SPERAI pe Android

Google Chrome are anuntata astazi o noua functie foarte importanta la care utilizatorii de telefoane Android nu sperau pana in prezent, iata ce vei putea folosi.

Google Chrome tab android

Google Chrome este cel mai folosit browser pentru navigare pe internet de pe telefoanele cu sistem de operare Android, iar astazi aflam despre o functie extrem de interesanta care va fi disponibila in viitorul nu foarte indepartat. Mai exact, vorbim despre o noua functie care va fi oferita pentru Google Chrome in telefoanele Android, ea urmand a permite o mult mai buna organizare a tab-urilor care sunt deschise de catre utilizatori in folosirea obisnuita a browserului.

Cei de la Google au implementat initial o functionalitate de grupare a tab-urilor din Google Chrome doar pentru sistemele de operare Windows, Mac, sau Chrome OS, insa iata ca ea urmeaza sa ajunga inclusiv in Android foarte curand. Utilizatorii vor avea posibilitatea e a grupa tab-urile folosind un buton special care va fi implementat in interfata browserului, astfel ca vor putea avea mai multe ferestre deschise pentru navigare pe internet, care vor fi mult mai usor de gasit.

Google Chrome va permite gruparea tab-urilor si pe Android

Ideea de a oferi o asemenea functionalitate nu este chiar atat de noua pentru lumea Android, utilizatorii cerand de ani si ani de zile posibilitatea de a face acest lucru, doar ca pana acum nu s-a dorit oferirea sa. Avand in vedere ca Google Chrome este atat de popular la nivel global, era normal ca indeplinirea dorintelor oamenilor sa fie intr-un final o prioritate si pentru cei de la Google, iar 2019 este anul in care se va intampla intr-un final si acest lucru.

This flat button is shown in the Tab Switcher, under an open tab. When the user taps the button, Chrome creates a new group of tabs that include the existing tab. It’s okay to use any of the following verbs in order to keep the text under 45 characters: Create, Make, Add.

Momentan nu este 100% clar cum va avea Google Chrome oferita aceasta functionalitate in versiune finala, insa important este ca s-a luat decizia de a o face, iar asta si pentru ca in alte browsere nu exista ceva similar. Fie ca vorbim despre Safari, browserul nativ pentru Android, Firefox, sau Opera, pentru terminale mobile nu exista ceva similar care sa fie disponibil, dar pana recent doar Firefox avea pe calculatoare o functie similara oferita.

Google Chrome va avea lansata aceasta functie intr-o actualizare ce va fi pusa la dispozitia noastra abia dupa ce va fi suficient testata, pentru a nu genera probleme de functionare.