Volvo va LIMITA viteza MAXIMA a Masinilor Noi

Volvo a anuntat astazi ca va limita viteza maxima a modelelor noi de masini pe care le va lansa in urmatorii ani, iata cum vrea sa imbunatateasca siguranta rutiera.

Volvo limita viteza

Volvo, unul dintre marii producatori de automobile, a anuntat astazi un plan pentru a creste siguranta clientilor, si va limita viteza maxima a viitoarelor modele de masini cu mult sub media din industria auto. Daca in momentul de fata majoritatea masinilor sunt limitate la viteze maxime de 155 de mile pe ora, sau cam 250 KM/h, Volvo isi va limita viitoarele modele la 112 mile pe ora, sau cam 180 KM/h, diferenta fiind una considerabila.

Volvo isi motiveaza decizia prin faptul ca actualele sisteme de siguranta pentru autovehicule, sau infrastructura rutiera, nu protejeaza suficient de bine conducatorii auto la viteze mari, asa ca solutia cea mai buna ar fi limitarea vitezelor. Desigur ca problema cea mai mare ar fi in Germania, unde nu existe limite de viteza pe autostrada, pentru ca in restul lumii limitarile sunt de 130 KM/h chiar si pe autostrada, asa ca majoritatea oamenilor n-ar trebui sa fie afectati de schimbare.

Volvo va limita viteza maxima a masinilor la 180 KM/h

Volvol nu se opreste doar la atat, compania suedeza anuntand faptul ca dezvolta inclusiv o tehnologie care ar limita vitezele autovehiculelor in functie de zona geografica in care se afla. Mai exact, daca masina s-ar afla in preajma unei scoli, de exemplu, o limitare de viteza ar fi impusa pentru ca soferul sa nu poata circula cu o viteza prea mare, si a risca sa raneasca vreun copil, Volvo spunand ca aceasta tehnologie este deocamdata destul de departe de o posibila lansare.

Volvo Cars, as a worldwide leader in safety, is sending a strong signal about the dangers of speeding and will limit the top speed on all its cars to 180 kph from 2020. Apart from limiting top speeds, the company is also investigating how a combination of smart speed control and geofencing technology could automatically limit speeds around schools and hospitals in future.

Volvo a anuntat ca limitarea vitezei maxime a noilor sale modele de masini va fi impusa incepand cu 2020, insa cea legata de zone geografica probabil nu va fi impusa chiar atat de curand, putand aduce mai multe batai de cap. Chiar si asa, cei de la Volvo sunt primii care a anuntat o limitare de acest gen pentru automobile, insa mai mult ca sigur vor fi putini care se vor plange de ea, mai ales ca putina lume circula cu viteze atat de mari, chiar si pe autostrada.