Huawei. VESTE URIASA de la o IMPORTANTA Tara Europeana

Huawei. O veste extrem de buna a venit de la una dintre cele mai importante tari din Uniunea Europeana, iata ce decizie complet neasteptata a fost luata.

Huawei usurare

Huawei. In plin scandal privind problemele pe care le-ar avea echipamentele chinezilor, iata ca o foarte importanta tara europeana a facut astazi un anunt care ar trebui sa ii bucure pe cei din conducerea companiei. Mai exact, Germania a anuntat in mod oficial ca nu va interzice echipamentele celor de la Huawei pentru reteaua 5G care va fi lansata in tara, insa a anuntat ca va impune conditii mai stricte pentru companiile care vor furniza in final acest tip de echipamente.

Huawei. Guvernul de la Berlin a anuntat ca nu vrea sa interzica echipamentele de telecomunicatii ale chinezilor de la utilizare pentru viitoarele retele 5G de telefonie mobila, dar noile reguli impun ca acestea sa fie securizate suplimentar. Echivalentul ANCOM-ului din Germania a publicat astazi noile reguli pentru companiile care vor furniza echipamente pentru retelele 5G, iar cei de la Huawei vor putea fi alesi de catre operatori, daca indeplinesc respectivele reguli.

Huawei. VESTE URIASA de la o IMPORTANTA Tara Europeana

Huawei. Toate echipamentele folosite pentru retelele 5G vor trebui sa fie in mod obligatoriu testate de catre echivalentul ANCOM-ului din Germania inainte de a fi folosite pentru retelele de telefonie mobila din tara. Mai mult decat atat, operatorii de telefonie mobila vor fi obligati sa monitorizeze mult mai atent acest echipamente de telecomunicatii, fie ca sunt de la Huawei, sau alte companii, pentru a descoperi eventuale anomalii in functionarea lor.

We revise the security requirements on a regular basis in light of the current security situation and technological developments. Security requirements apply to all network operators and service providers, irrespective of the technology they deploy. All networks, not just individual standards like 5G, are included.

Huawei. Operatorii de telefonie mobila vor fi deasemenea obligati sa-si diversifice furnizorii de echipamente de telecomunicatii, si sa aiba masuri de securitate suplimentare pentru a impiedica spionarea clientilor. Practic, Germania refuza sa interzica in mod explicit echipamentele celor de la Huawei pentru folosire in construirea viitoarelor retele 5G, dar noile sale reguli ar putea impiedica folosirea acestor echipamente deoarece nu indeplinesc toate cerintele guvernului.

Huawei. Acum ca Germania a refuzat sa li se alature americanilor, va fi foarte interesant de vazut ce va decide sa faca Marea Britanie, care ar trebui sa decida cu privire la aceasta problema chiar luna viitoare.