iOS 12.2. Functie IMPORTANTA pentru iPhone, iPad

iOS 12.2. O functie foarte importanta pentru iPhone, iPad, si iPod Touch a fost implementata de catre compania Apple, iata ce ofera deja pentru toata lumea.

iOS 12.2 functie Safari

iOS 12.2. O noua functie importanta a fost implementata de catre compania Apple pentru iPhone, iPad si iPod Touch de catre compania Apple, ea fiind gandita pentru a ne oferi o experienta mai buna de utilizare. Mai exact, incepand cu iOS 12.2, browserul Safari va afisa mult mai clar daca un website pe care il vizitam este protejat cu un certificat de securitate HTTPS, sau nu are implementata o asemenea modificare, deci il face potential periculos pentru noi.

iOS 12.2. Mai jos aveti un exemplu in care website-ul Ministerului Sanatatii din Romania nu are un certificat de securitate HTTPS implementat pentru a securiza conexiunile intre utilizatori si server. De la website-urile guvernamentale nu ar trebui sa avem prea multe asteptari, insa chiar si asa, iOS 12.2 va marca toate paginile de internet care nu sunt sigure pentru vizitare, si ar trebui sa fiti foarte atenti la ceea ce accesati in viata de zi cu zi.

iOS 12.2. Functie IMPORTANTA pentru iPhone, iPad

iOS 12.2 functie Safari website

iOS 12.2. Safari din iPhone, iPad, iPod Touch va afisa marcajul “Nesecurizat”, sau “Not Secure” pentru toate paginile care nu au certificat HTTPS, iar ele ar putea avea malware implementat, sau ar putea monitoriza tot ceea ce facem. Website-urile de acest gen ar putea intercepta username-urile si parolele pentru logare, orice fel de texte pe care le introducem in campuri de cautare, iar iOS 12.2 incearca sa ne fereasca de furtul de date prin implementarea acestui avertisment.

iOS 12.2. Masura de siguranta implementata de catre compania Apple ar trebui sa ne arate cat de mult ii pasa companiei americane de utilizatori, Google Chrome avand una similara implementata pentru utilizatori. iOS 12.2 afiseaza acest avertisment pe iDevice-uri, in timp ce in macOS versiunea normala a Safari afiseaza acelasi mesaj pentru cei care navigheaza pe internet de pe Mac-uri, totul in ideea de a tine pe toata lumea in siguranta in fiecare zi.

iOS 12.2. Actualizarea sistemului de operare este disponibila pentru instalare in momentul de fata pentru orice iPhone, iPad, sau iPod Touch compatibil.

4 COMENTARII

  1. Da asta am observat-o imediat dupa instalare…alaturi de functia de search din safari ce iti completeaza ce iti gaseste google dar fara sa iti dea si search..
    F utile

  2. Eu unu am avut ios 12 si regret ca am pus 12.2 observ o incetinire pe iphone x !! plus ca azi mi sa blocat nu se prindea ecranu apasam toate butoanele lam bagat la incarcat nimic .. dupa o ora sia revenit !!