Inteligenta Artificiala este Folosita acum si in Inchisori

Inteligenta artificiala ajunge acum sa fie folosita si in inchisori, iata cum sunt monitorizati detinutii in fiecare secunda a zilei cu noile sisteme.

Inteligenta Artificiala inchisoare

Inteligenta Artificiala. In ziua de astazi vorbim despre folosirea ei in foarte multe domenii ale vietilor noastre, insa ceea ce aflam acum ne face sa ne gandim cat de departe se poate merge cu acest software. In China se desfasoara de ceva vreme o serie de teste in unele inchisori pentru a se vedea cat de oportuna ar fi folosirea sistemelor de inteligenta artificiala pentru a monitoriza detinutii, si pentru a face evadarea imposibila pentru acestia.

Inteligenta Artificiala. Sistemele monitorizeaza detinutii in fiecare moment al zilei, fie ca acestia se afla in celule, sau in afara lor, astfel ca se stie in mod constant unde este plasata fiecare persoana in fiecare moment al zilei. Camerele amplasate in toata inchisoarea, inclusiv in celulele detinutilor, sunt cele prin care inteligenta artificiala face monitorizarea constanta pentru tot ceea ce se intampla in cadrul celulelor, sau chiar pe holurile cladirilor din inchisoare.

Inteligenta Artificiala este Folosita acum si in Inchisori

Inteligenta Artificiala. Separat de camerele care monitorizeaza toate miscarile oamenilor, in inchisoare au fost montati inclusiv senzori speciali care au exact acelasi scop, ei fiind folositi pentru a detecta caldura, mirosurile, si nu doar atat. Fiecare dintre detinuti este monitorizat separat de catre un sistem centralizat de unde functioneaza inteligenta artificiala, asa ca gardienii nu mai sunt nevoiti nici macar sa faca apelul zilnic, pentru ca software-ul stie unde este fiecare persoana.

A high-security Chinese prison has planted a guard in every cell, every corner and they do not sleep, do not eat, do not blink. The network of cameras will be able to monitor inmates’ every movement and flag up anything that is deemed abnormal or worrying to the human guards. Some experts even believe that the system will make escape impossible because even if inmates are able to bribe the guards, they cannot stop the system from triggering the alarm.

Inteligenta Artificiala. Inclusiv semnele de agitatie ale detinutilor sunt detectate de catre sistem, si li se cere gardienilor sa intre in contact cu detinutii pentru a vedea ce se intampla. Desigur ca si alte semne suspicioase ii alerteaza pe gardieni cu privire la posibile probleme privind detinutii, sistemul de inteligenta artificiala fiind gandit intr-un asemenea mod incat sa poata fi detectate de calculator probleme pe care oamenii nu le-ar putea detecta.

Inteligenta Artificiala. Deocamdata testarea este destul de limitata in China, insa cu siguranta vom vedea tot mai multe sisteme de acest gen in viitor.