Huawei. Actiuni INCREDIBILE ale SUA IMPOTRIVA Chinezilor

Huawei. Americanii au actionat intr-un mod complet neasteptat impotriva chinezilor, iata ce au decis sa faca pentru a demonstra ca au dreptate.

huawei spionaj

Huawei. Autoritatile americane ar fi spionat compania chinezeasca pentru a aduna informatii in baza carora sa impuna interdictii de vanzare pentru produsele sale in tara, dar probabil si pentru a convinge alte tari sa faca acelasi lucru. Informatia privind actiunile de spionaj facute de catre SUA impotriva Huawei au fost dezvaluite de catre un procuror american intr-o instanta federala din New York, deci sunt cat se poate de oficiale.

Huawei. SUA a notificat compania chinezeasca privind intentia sa de a folosi in procesele din SUA aceste informatii obtinute prin spionaj, insa deocamdata nu se stie ce persoane ar fi fost filate, sau ce servere ar fi fost sparte. Un fost procuror federal sustine ca mandatul in baza caruia autoritatile din SUA ar fi obtinut aceste informatii despre Huawei este in mod normal emis doar in cazuri de spionaj, sau furt de informatii clasificate, infractiuni extrem de grave.

Huawei. Actiuni INCREDIBILE ale SUA IMPOTRIVA Chinezilor

Huawei. Practic, autoritatile ar fi descoperit ca vreun angajat al statului ar fi vandut informatii clasificate catre compania chinezeasca, ceea ce nu ar fi greu de crezut intr-o tara cu atat de multe secrete. Daca acest lucru se dovedeste a fi real, atunci SUA va avea intr-adevar ceva important de care sa acuze compania Huawei, si sa faca o legatura cu toate atacurile pe care le face de vreun an incoace, si care au pus foarte multa presiune pe compania chinezeasca.

US authorities gathered information about Huawei Technologies Co Ltd through secret surveillance that they plan to use in a case accusing the Chinese telecom equipment maker of sanctions-busting and bank fraud. Assistant US Attorney Alex Solomon said at a hearing in federal court in Brooklyn that the evidence, obtained under the US Foreign Intelligence Surveillance Act (FISA).

Huawei. Acuzatiile sunt separate de cele care o vizeaza pe fiica fondatorului companiei, ea trebuind sa raspunda in fata procurorilor pentru alte incalcari ale legii americane, dar cele doua procese ar putea fi legate intre ele. Pana acum SUA nu a adus in instanta vreun caz in care Huawei, sau vreun angajat al sau, sa fie efectiv pusa/pus sub acuzare pentru incercarea de a acumpara informatii cu caracter secret, insa s-ar putea sa vedem acest lucru in acest proces.

Huawei. Deocamdata compania chinezeasca nu a comentat absolut nimic privind acest proces, insa e posibil sa o faca, in functie de felul in care vor evolua lucrurile.