ONU. Intervine in DISPUTA dintre Huawei si SUA

ONU. Huawei are parte de ajutor neasteptat in disputa lunga in care este implicata cu SUA, iata cum este sustinuta de catre reprezentantii organizatiei.

onu disputa huawei sua

ONU. Organizatia Natiunilor Unite intervine in mod complet surprinzator in disputa dintre Huawei si SUA, secretarul general al agentiei pentru internet si telecomunicatii din cadrul organizatiei fiind cel care a facut cateva afirmatii interesante. Secretarul general al acestei agentii din cadrul ONU a declarat ca fricile americanilor cu privire la pericolul pe care il au echipamentele celor de la Huawei pentru retelele 5G ar avea in spate doar o motivatie politica.

ONU. Conform reprezentantului organizatiei, nu ar exista vreo problema de securitate cu echipamentele celor de la Huawei, totul avand legatura cu diputele politice si comerciale dintre SUA si China. Houlin Zhao este numele reprezentantului ONU care a facut aceste afirmatii, iar in baza numelui el este chinez, deci ceea ce spune trebuie privit cu destula incertitudine pentru ca in mod normal o organizatie de acest gen nu se prea implica in asemenea dispute.

ONU. Intervine in DISPUTA dintre Huawei si SUA

ONU. Acelasi chinez spune ca Huawei ar trebui sa primeasca oportunitati egale cu alte companii pentru a avea produsele alese de catre operatorii de telefonie mobila pentru viitoarele retele 5G. El spune ca abia dupa ce se va gasi vreo problema cu produsele celor de la Huawei ar trebui sa fie acuzata compania de ceva, iar daca in acest moment nu exista vreo problema, n-ar trebui sa fie un asemenea scandal, in care nici ONU n-ar fi trebuit atrasa.

I would encourage Huawei to be given equal opportunities to bid for business, and during the operational process, if you find anything wrong, then you can charge them and accuse them. But if we don’t have anything then to put them on the blacklist — I think this is not fair.

ONU. Separat de oamenii din guvernul chinez, acesta este cel mai important oficial chinez dintr-o organizatie internationala care face afirmatii menite sa arate sustinerea vis-a-vis de compania Huawei. Daca n-ar fi fost chinez, reprezentantul ONU ar fi avut o credibilitate mult mai mare, dar in conditiile in care statul chinez sustine atat de puternic Huawei, e cam greu de crezut ca tot ceea ce spune el acolo e lipsit de vreun interes politic, sau pecuniar.

ONU. Va fi interesant de vazut daca alti oficiali ai organizatiei vor comenta in vreun fel, sau altul, ceea ce a spus Houlin Zhao, sau nu.

1 COMENTARIU

  1. Si unde este noutatea? Majoritatea stiam asta. Problema mare este ca Huawei-ul s ridicat mult peste companiile americane. De la laptop-uri pana la telefoane. Apple se duce de rapa si asta incearca Trump sa ii repuna in topuri. Degeaba oricum.