Apple va LANSA o Functie GROZAVA pentru Mac-uri

Apple iPad ecran secundar mac sidecar

Apple pregateste lansarea unei noi functii pentru Mac-uri pe care clientii nu sperau sa o aiba disponibila prea curand, insa iata ca lucrurile se mai si schimba. Mai exact, cei de la Apple intentioneaza sa implementeze in macOS o functie care va permite folosirea tabletelor iPad ca ecran secundar pentru Mac-uri, functie pe care o ofera o solutie numita Luna Display.

macOS 10.15 ar urma sa aduca aceasta noua functie pentru Mac-uri, iar in iPad ar trebui sa o regasim in iOS 13, compania Apple aducand asa pe tablete ceea ce utilizatorii asteapta de mult. Utilizatorii de Mac-uri vor avea posibilitatea de a afisa pe ecranele tabletelor iPad orice ecran din sistemul de operaer macOS, totul printr-un simplu gest.

Noua functie pentru macOS 10.15 si iOS 13 este cunoscuta intern cu denumirea “Sidecar”, ea urmand a fi oferita intr-un meniu foarte simplu care va putea fi accesat din status bar-ul fiecarei aplicatii. Ferestrele aplicatiilor afisate pe iPad vor putea fi redate pe intregul ecran al tabletelor, sau doar intr-o portiune a acestora, deci utilizatorii au si optiuni de control pentru ele.

Now, it appears Apple is working a new Mac and iPad display feature to launch with macOS 10.15. Now, Apple is working on making that seamless experience native to the Mac. According to people familiar with the development of macOS 10.15 – the next major version of Apple’s desktop OS – the new system will have a feature that allows users to send any window of any app to an external display. The external display can be an actual external display connected to the Mac or even an iPad.

iPad va deveni un accesoriu pentru Mac-uri in ideea de a le permite utilizatorilor sa o foloseasca drept un ecran secundar pentru a se bucura de o functionalitate mai buna de la ea. Noua functie va fi lansata in cadrul WWDC 2019 de catre compania Apple, si ar urma sa fie disponibila in mod oficial abia in toamna acestui an pentru utilizatorii din lumea intreaga.