WhatsApp. INLOCUITA de o Retea SPARTA in 90 de minute

WhatsApp. Platforma de mesagerie a celor de la Facebook a fost inlocuita de catre o retea care a fost sparta in doar 90 de minute, iata cum a fost posibil.

WhatsApp tchap

WhatsApp. Cea mai mare retea de mesagerie de pe planeta este vazuta de catre mult, pe buna dreptate, ca un serviciu care nu ofera siguranta pentru datele pe care utilizatorii le transfera intre ei de pe telefoane mobile, si nu numai. Ei bine, guvernul francez nu a fost nici el multumit de WhatsApp, asa ca a decis sa-si creeze o retea de mesagerie proprie, doar ca a reusit doar sa se faca de ras cu a sa creatie, sparta in doar 90 de minute de catre un cercetator in securitate informatica.

WhatsApp. Aplicatia celor de la Facebook a fost inlocuita de guvernul francez cu o retea numita Tchap, ea fiind dedicata comunicatiilor guvernamentale, care ar fi trebuit sa se faca in siguranta intre angajati, pentru a transfera criptat informatii. Guvernul francez a luat aceasta decizie dupa ce multi angajati foloseau WhatsApp pentru a transfera documente si informatii, insa Tchap a fost sparta in doar 90 de minute, probabil un timp record pentru o asemenea platforma.

WhatsApp. INLOCUITA de o Retea SPARTA in 90 de minute

WhatsApp. Marea problema de securitate a stat in faptul ca desi crearea de conturi in platforma era permisa doar cu email-uri de tipul @gouv.fr sau @elysee.fr, cercetatorul a reusit sa-si faca un cont folosind o adresa de email fs0c131y@protonmail.com@presidence@elysee.fr. Cu ajutorul contului facut pe Tchap, cercetatorul a putut accesa platforma si a putut citi conversatiile pe care diversii angajati ai statului francez le-au purtat in camerele virtuale, ceva ce cu WhatsApp era imposibil.

The Tchap project promised end-to-end encryption for messages which are stored on French servers with access strictly restricted to government officials. Yet within just 90 minutes of release, French security researcher Robert Baptiste had blown a great big hole through the supposedly super secure application.

WhatsApp. Platforma “securizata” de conversatii a guvernului francez e bazata pe un proiect open source numit Riot, iar dupa analizarea sa, s-a reusit spargerea sistemului de comunicatii si citirea informatiilor publicate acolo de oficialii guvernamentali. Tchap a avut parte de o rezolvare rapida a problemei de catre cei responsabili cu administrarea sa, iar oficialii guvernului francez au discutat cu cercetatorul dupa ce acesta a dezvaluit problema, WhatsApp parand si acum o alternativa mai buna.

WhatsApp. Desi platforma de mesagerie a celor de la Facebook este in mod clar departe de locatia ideala pentru a discuta despre informatii confidentiale la nivel de guvern, se pare ca nici alternativele nu sunt mai bune.

1 COMENTARIU