Windows 10. SCHIMBARE MAJORA pentru Parolele tale

Windows 10. O noua schimbare foarte importanta pentru parolele calculatoarelor este facuta de catre compania Microsoft, iata ce se va schimba radical foarte curand.

Windows 10 parole

Windows 10. Microsoft a anuntat o schimbare foarte importanta pentru modul in care sunt administrare parolele de catre sistemul de operare pe calculatoarele utilizatorilor, admitand si un esec inregistrat de politicile sale generale. Mai exact, Windows 10 urmeaza sa elimine politica prin care utilizatorii sunt obligati sa isi schimbe parolele la claculatoare o data la 30 sau 60 de zile, iar asta pentru ca securitatea sistemului de operare nu e imbunatatita de existenta lor.

Windows 10. Microsoft a incercat sa-i oblige pe utilizatori sa foloseasca parole greu de spart pentru calculatoarele lor, dar asta i-a obligat pe unii dintre oameni sa-si noteze parolele pentru a nu le uita, ceea ce cam contravine practicii in sine. Mai mult decat atat, obligarea oamenilor sa schimbe parolele o data la 30, sau 60 de zile nu-i va face decat sa faca modificari minore astfel incat Windows 10 sa accepte schimbarea, majoritatea fiind previzibile.

Windows 10. SCHIMBARE MAJORA pentru Parolele tale

Windows 10. Desi exista situatii cand obligarea unui utilizator sa-si schimbe parola la calculator, sau un cont online, este foarte buna, in rest oamenii se chinuie sa tina minte parole complexe, pe care le schimba putin la perioade scurte de timp. Nu doar Windows 10 are politici de acest gen impuse de catre producator, ci si alte sisteme de operare, sau website-uri, fac exact acealsi lucru, insa e posibil ca toata lumea sa renunte la practici.

Some systems, in an effort to increase security, force users to change their passwords every 30 or 60 days. Microsoft, however, is dropping that policy in the next major Windows 10 update because studies now show that password expiration policies do nothing to enhance security after all.

Windows 10. Incepand cu versiunea 1903 a sistemului de operare va fi eliminata obligatia de a schimba parola de administrator, sau utilizator, o data la 30, sau 60 de zile, totul fiind facut in mod automat de catre compania americana. Desigur ca setarea putea fi dezactivata manual de catre utilizatorii Windows 10, insa foarte putini au facut-o, in principal pentru ca nu stiu cum, dar iata ca intr-un final ea este eliminata complet direct de catre cei de la Microsoft.

Windows 10. Chiar daca aceasta politica a celor de la Microsoft este eliminata, restul celor existente vor ramane in continuare valabile, asa ca nu va imaginati ca veti scapa prea curand de alte schimbari care nu va plac.