Huawei. RASPUNSUL la Acuzatiile privind P30 PRO

Huawei. Compania chinezeasca ofera astazi un raspuns la acuzatiile privind o problema a telefoanelor Huawei P30 PRO, iata ce spun chinezii despre ea.

Huawei raspuns

Huawei. Ieri v-am vorbit despre o problema descoperita pentru telefoanele Huawei P30 PRO, recent lansate de catre compania chinezeasca, ele nefiind chiar atat de bine gandite pentru a reprezenta adevarul din utilizarea zilnica. Mai exact, se pare ca Huawei a cam exagerat functia “Moon Mode”, care permite inregistrarea de poze ale lunii folosind telefonale Huawei P30 PRO, ea fiind considerata de catre unii ca nimic mai mult decat o mare pacaleala.

Huawei. Practic, un client al companiei a facut cateva poze cu luna, a facut niste comparatii cu alte telefoane, a analizat software-ul, si a ajuns la concluzia ca Huawei P30 PRO ar crea imagini cu “Moon Mode”, care nu sunt tocmai reale. Practic, Huawei s-ar folosi de inteligenta artificiala din telefon pentru a crea poze in baza unor elemente predefinite, fara a inregistra efectiv o poza a lunii in momentul in care utilizatorul indreapta camera telefonului mobil spre aceasta.

Huawei. RASPUNSUL la Acuzatiile privind P30 PRO

Huawei. In fata acestor acuzatii care au generat destul de multe discutii in mediul online, compania chinezeasca se apara spunand ca desi foloseste inteligenta artificiala pentru aceasta functie, pozele facute de catre utilizatori ar fi reale. Huawei spune ca functia “Moon Mode” are menirea de a imbunatati pozele facute de catre utilizatori, focalizarea, expunerea, culorile si formele fiind evidentiate dupa ce imaginea ar fi inregistrata folosind telefoanele sale mobile.

Moon Mode operates on the same principle as other master AI modes, in that it recognizes and optimizes details within an image to help individuals take better photos. It does not in any way replace the image – that would require an unrealistic amount of storage space since AI mode recognizes over 1,300 scenarios. Based on machine learning principles, the camera recognizes a scenario and helps to optimize focus and exposure to enhance the details such as shapes, colors, and highlights/lowlights.

Huawei. Compania spune deasemenea ca e posibila inregistrarea de poze cu luna chiar si cand inteligenta artificiala este dezactivata, doar ca atunci rezultatul final nu mai este unul la fel de bun, cel putin in testele facute de catre unii dintre clienti. Realitatea este ca Huawei nu prea are ce sa spuna in momentul de fata pentru ca realitatea e ca nu prea poti face poze cu luna folosind zoom optic de 5X si zoom digital de 50X, iar fotografii stiu asta foarte bine.

Huawei. Singura parte buna in toata aceasta situatie sta in faptul ca putina lume face efectiv poze cu luna folosindu-si telefonul, deci teoretic putini ar trebui sa se planga de software-ul care este oferit.