Firefox. PROBLEMA ce a FRUSTRAT MILIOANE de Oameni

Firefox are o problema foarte serioasa in aceste momente, browserul frustrand milioane de oameni din intreaga lume cu dificultatile prin care trece.

firefox problema

Firefox este unul dintre cele mai folosite browsere pentru navigare pe internet, cu sute de milioane de utilizatori in lumea intreaga, iar ieri foarte multe dintre aceste persoane au fost frustrate de o problema foarte serioasa. Mai exact, se pare ca unii dintre utilizatorii Firefox din intreaga lume au descoperit ca extensiile pe care le aveau activate in cadrul aplicatiei au fost in mod inexplicabil dezactivate, desigur fara vreun mesaj de alerta afisat pe undeva.

Firefox a avut aceasta problema raportata peste noapte de catre foarte multi utilizatori, iar conform primelor informatii venite de la inginerii de la Mozilla, se pare ca problema e legata de expirarea unui certificat folosit pentru extensiile din browser. O problema similara a fost aproape de a se intampla acum trei ani de zile, insa cei din spatele Firefox au reusit atunci sa impiedice experienta neplacuta pentru clienti, lucrurile revenind la normal dupa scurt timp.

Firefox. PROBLEMA ce a FRUSTRAT MILIOANE de Oameni

Firefox nu a trecut printr-o situatie similara de aceasta data, iar unul dintre managerii celor de la Mozilla si-a cerut scuze pentru problemele pe care le-au intampinat cei care au ramas in mod neasteptat fara extensiile din browser. Problema serioasa a aparut nu doar pentru extensiile deja instalate in cadrul Firefox, ci si pentru cele pe care utilizatorii incercau sa le adauge, deci vorbim despre o situatie in care lumea era obligata sa foloseasca browserul asa cum e el in mod standard.

We’re sorry that there is currently an issue where existing and new add-ons are failing to run or be installed on Firefox. We know what the issue is and are working hard to restore add-on functionality to Firefox as soon as possible. We’ll continue to provide updates via our Twitter channels. Please bear with us while we get the problem fixed.

Firefox are in momentul de fata o posibila metoda de a rezolva problema, dar asta implica folosirea versiunii pentru dezvoltatori, sau a unui Nightly build, plus accesarea meniului “about:config” unde trebuie setata ca falsa valoarea “xpinstall.signatures.required”.  Cei de la Mozilla nu prea pot rezolva usor aceasta problema a Firefox, asa ca totul se bazeaza pe rabdarea utilizatorilor care folosesc in momentul de fata browserul pentru a naviga pe internet, aceasta fiind si singura solutie.

Firefox ar putea avea problema rezolvata pana la noapte, insa din pacate nimeni nu poate garanta acest lucru, asa ca ramane doar ca toata lumea sa aiba rabdare pana cand Mozilla va readuce lucrurile la normal.