Apple. ATAC DUR de la Google, ce Spune CEO-ul

Apple este atacata dur de catre CEO-ul companiei Google, iata de ce acuza acesta compania din Cupertino, si ce spune ca ar trebui facut complet diferit.

google ataca Apple

Apple este atacata dur de catre CEO-ul companiei Google, Sundar Pichai, acesta spunand ca cei din Cupertino si-au facut un obicei prost din a vinde ceva ce n-ar trebui sa fie gandit ca un produs. Mai exact, ei critica modul in care compania Apple privesc securitatea datelor care sunt inregistrate de la clientii care folossc iDevice/Mac-uri, sau Apple Music prin Android, cei din Cupertino spunand ca nu considera clientii ca fiind un produs ale caror date pot fi vandute, criticand Google.

Apple s-a laudat in repetate randuri ca nu colecteaza date intime despre clientii sai, ironizand compania Google in multe situatii din cauza modului in care si-a gandit produsele, si modul in care urmareste ceea ce fac utilizatorii sai. CEO-ul companiei Google ca in viziunea sa, este mai bine sa “democratizezi” modul in care utilizatorii pot controla modul in care sunt colectate datele, dar si ceea ce se intampla cu datele pe care companiile le colecteaza despre ei.

Apple. ATAC DUR de la Google, ce Spune CEO-ul

CEO-ul companiei Google sustine ca securitatea datelor nu poate fi un produs de lux cu care compania Apple se lauda in fata clientilor, si care este oferit doar pentru cei care cumpara produse foarte scumpe. Aici el are dreptate, deoarece produsele Apple sunt scumpe, dar nu cu mult mai scumpe decat telefoanele pe care le vinde Google, de exemplu, diferenta in ceea ce priveste laptop-urile fiind totusi mult mai mare, dar multa lume stie deja asta.

Pichai says Google’s approach is to make privacy more democratic. He also called on the US to introduce new legislation protecting users’ data. In a thinly veiled snipe at the iPhone-maker, Pichai said that “privacy cannot be a luxury good” that’s only available to “people who can afford to buy premium products and services.”

Google aduna foarte multe date despre foarte multe persoane din lumea intreaga, iar asta pentru ca are nevoie de informatii pentru serviciile pe care le ofera, iar cei de la Apple au fost mai mereu impotriva acestor practici. Tim Cook a atacat Google in repetate randuri din cauza lor, iar acum a venit si randul companiei din Mountain View sa rapsunda, si o face pe masura replicilor care au venit de la cei din Cupertino, ceea ce e perfect normal.