Huawei. Iata CAND va LANSA INLOCUITORUL Android

Huawei. Companai chinezeasca a vorbit iar despre inlocuitorul sistemului de operare Android, si cand va fi lansat pentru telefoanele pe care le va vinde.

Huawei inlocuitor

Huawei. Dupa cum prea bine stiati deja, compania chinezeasca are in proces de dezvoltare un sistem de operare inlocuitor pentru Android, pe care nu-l mai poate folosi in forma pe care o distribuie compania Google. Hongmeng, Ark OS, sau Huawei OS sunt denumirile anuntate pana acum pentru sistemul de operare cu care Huawei va inlocui Android, iar astazi au aparut si primele detalii cu privire la posibila data de lansare pentru acest software foarte important.

Huawei. Se pare ca acest sistem de operare ar fi fost pregatit pentru lansare inca din luna ianuarie a anului 2018, da 2018, insa compania chinezeasca a evitat sa-l lanseze deoarece nu a vrut sa-si strice relatia pe care o avea cu Google. Avand in vedere ca Google i-a anulat licenta pentru utilizarea Android, cei de la Huawei se pregatesc sa-si lanseze sistemul de operare, iar un manager pentru regiunea Orientului mijlociu spunea ca asta se va intampla in luna iunie.

Huawei. Iata CAND va LANSA INLOCUITORUL Android

Huawei. Ei bine, intre timp compania chinezeasca s-a razgandit, si a anuntat ca a existat putina confuzie in randul angajatilor sai, iar sistemul de operare nu va fi lansat chiar atat de devreme. E posibil ca Huawei sa fi intentionat sa-l lanseze in iunie, dar incearca sa isi recastige licenta pentru Android, asa ca nu vrea sa arate ca are o alternativa pentru sistemul de operare al celor de la Google, dar e clar ca are un “plan B” pregatit deja.

Huawei knew this was coming and was preparing. The OS was ready in January 2018 and this was our ‘Plan B’. We did not want to bring the OS to the market as we had a strong relationship with Google and others and did not want to ruin the relationship. Now, we are rolling it out next month.

Huawei. Se pare ca sistemul de operare va fi pregatit pentru lansare in China abia spre finalul anului 2019, ceea ce inseamna ca in restul lumii va ajunge abia undeva prin 2020, dar nimeni nu stie cam cand se va intampla asta. Huawei nu a mintit cand a spus ca a gandit lucrurile cu mult in avans in ceea ce priveste problemele pe care le are acum cu Android, insa chiar si asa, nu pare sa fie totusi pregatita pentru a le depasi.

Huawei. Chiar si cu un sistem de operare propriu, compania nu va putea oferi telefoane competitive, iar asta pentru ca nu poate dezvolta functiile pe care le are Google, nu poate oferi aceleasi servicii, deci va fi mereu cu un pas in urma.

3 COMENTARII

  1. Asta inseamna sa te duca capul si sa fii pregatit
    Samsung, nici nu este pregatita dar si atunci cand scoate ceva, fara sa fie grabita gen badaOS si Tizen iese tot o prastie