Huawei. PROBLEMELE MARI pentru Telefoane in Europa

Huawei are probleme foarte mari cu telefoanele sale in Europa,lucrurile mergand din rau in mai rau pentru chinezi, din pacate pentru clienti.

huawei probleme europa

Huawei trece prin probleme surprinzator de mari in Europa dupa impunerea sanctiunilor de catre compania SUA, totul fiind confirmat fie de catre companie, fie de catre parteneri ai acesteia. In saptamana in care am aflat ca vanzarile Huawei in Spania au crescut cu 25% – 30%, nu stiam clar ce se intampla in alte tari, insa lucrurile sunt foarte serioase in mai multe tari importante pentru compania coreeana, conform unor informatii aparute astazi.

Huawei a inregistrat o scadere de 20% a vanzarilor si in Franta chiar in saptamana in care i-au fost impuse sanctiuni de catre SUA, iar lucrurile nu par sa se fi imbunatatit pana in momentul de fata, din cate se pare. Ceva similar s-a intampal si in Marea Britanie, unde operatorii au anulat lansarea unor telefoane 5G de la Huawei, iar clientii incearca sa le vanda pe cele pe care le detin, totul de frica faptului ca ele nu vor mai avea actualizari pentru Android.

Huawei. PROBLEMELE MARI pentru Telefoane in Europa

Huawei nu a spus ce se va intampla dincolo de data de 19 august, cand expira exceptia pentru sanctiunile care i-au fost impuse de catre SUA, deci nimeni nu stie daca lucrurile se vor imbunatati, sau nu. Dupa cum arata lucrurile in momentul de fata, e improbabil ca dupa acea data compania chinezeasca sa le mai poata oferi clientilor telefoane care sa beneficieze de cele mai noi functii pentru sistemul de operare Android al Google.

In France, sales of premium Huawei smartphones fell by about one-fifth in the week after the U.S. blacklisted the company, according to a telecom industry representative. Consumer fear that Huawei phones will quickly become out of date has meant demand for its devices has “dropped off a cliff”.

Huawei nu are deocamdata furnizate informatii privind evolutia vanzarilor in Germania, Italia, Olanda, Belgia, sau alte tari din Europa, dar e putin probabil ca situatia sa fie buna in acestea. Daca anul trecut lumea a trecut cu vederea acuzatiile facute de catre SUA impotriva companiei chinezesti, dupa impunerea sanctiunilor de catre americani, lucrurile s-au schimbar, iar lumea a inceput sa fuga de produsele chinezilor, cel putin pana cand sanctiunile vor disparea.

Huawei incearca in momentul de fata sa scape de sanctiuni, pune presiune pe SUA prin guvernul sau, sau prin procese deschise impotriva guvernului american, dar nu are prea mult succes in a obtine ceea ce isi doreste.